بازداشت صدها تن به اتهام "جادوگری" توسط طالبان در سه سال گذشته

یک دکان تعویض نویسی در شهر کابل، آرشیف

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان می‌گوید که در سه سال گذشته بیش از ۵۵۰ تن را به اتهام "سِحر و جادو" بازداشت کرده است.

تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترول طالبان شنبه اول ماه جدی به نقل از سیف ا‌لاسلام خیبر، سخنگوی این وزارت گزارش داد که این تعداد در بیش از سه سال گذشته به هدف جلوگیری از منکرات در ولایت های مختلف افغانستان بازداشت شده‌اند.

او افزود که این افراد پول هنگفتی از مردم زیرنام انجام سِحر و جادو دریافت می‌کردند.

به گفتهٔ خیبر، ۱۸۰ تن این "جادوگران و ساحران" را در شش ماه گذشته در ولایات مختلف بازداشت کرده‌اند، اما او نگفته که برای این افراد چه مجازاتی در نظرگرفته شده است.

با این حال برخی از باشنده گان کابل می‌گویند که طرفدار ادامه فعالیت های زیرنام جادو و سِحر نیستند.

طوفان رهنورد، از باشنده‌گان کابل چشم دید خود را از کسانی که دست به این کار می‌زنند به رادیو آزادی چنین تعریف می‌کند.

"البته اقدام ‌و کار نیک را امارت اسلامی انجام می‌دهد که جادوگران را بازداشت می‌کند. خودم یک چشم دید دارم که یک روز یک خانم طلای خود را آورده بود و در طلا فروشی می‌فروخت و‌ می‌خواست پولش را بگیرد به جادوگر ببرد تا به وی تعویذ نوشته کند، تقریبا دوازده هزار افغانی را گرفته نزد جادوگر برد. من ازش پرسیدم که چرا این کار را می‌کنی، گفت ملا یا همین جادوگر ازمن دوازده هزار افغانی خواسته تا برای من تعویذ نوشته کند، تا کار و مشکل حل شود."

نظر علمای اسلام در مورد سِحر و جادو:

علمای دین می‌گویند که انجام سحر و جادو خلاف دین اسلام است.

بلال سفیر، عالم دین در این مورد به رادیو آزادی گفت:

بدون شک که در دین مبین اسلام حکم سِحر، جادو، آسیب و تکلیف رساندن به دیگران حرام است

"بدون شک که در دین مبین اسلام حکم سِحر، جادو، آسیب و تکلیف رساندن به دیگران حرام است. یاد گرفتن سِحر و جادو حرام است و کسی که این عمل را انجام می‌دهد و کسی که خواستارش می‌باشد این هردو از دین خارج هستند، بالای نبی کریم علیه سلام نیز جادو شده بود، و باز الله متعال همی دو سوره آخر را روان کرد، قل اعوذ برب الفلق و قول اعوذ برب الناس برای دفع سحر و جادو، کسانی که بخاطر دفع جادو و سحر به عالمان دین مراجعه می‌کنند و عالمان دین به آنها تعویذ، شویست و یگان وظیفه می‌دهد این کار نیک است."

از گذشته‌ها به این سو تعویذ نویسی در افغانستان رایج بوده و برعلاوهٔ مردم کم سواد و کسانی که آگاهی کمتر از دین دارند، در برخی موارد دیده شده گاهی افراد با تحصیلات بلند نیز نزد جادوگران و ساحران مراجعه می‌کنند.

بسیاری مراجعه کنندگان نزد این افراد بیشتر زنان بوده اند که برای حل مشکلات خانوادگی نزد تعویذ نویسان مراجعه می‌کردند و در بدل این کار پول می‌پرداختند.

در نظام جمهوری مخلوع نیز تلاش های برای منع کار تعویذ نویسان و بستن دکان های آنان انجام شده بود که نتیجه چشمگیری نداشت.