شفیق روز سهشنبه به رادیو آزادی بیشتر گفت:
نفقه سیزده نفر را به عهده دارم. ما شکم خود را به نیم هم سیر کرده نمیتوانیم.
«دو ماه میشود که وضعیت ما بسیار خراب است. نفقه سیزده نفر را به عهده دارم. ما شکم خود را به نیم هم سیر کرده نمیتوانیم. روزی که در خانه ما ترکاری پخته شود، آن روز عید است. گاهگاهی دلم میشود گریه کنم.»
فریبا، باشنده شهر کابل که ۳ کودک فلج دارد، میگوید شوهرش اجیر است و معاشی که میگیرد بهسختی برای گذران شب و روزشان کافی است.
«شوهرم در یکی از وزارتخانهها بهحیث اجیر کار میکند که معاش کافی ندارد. زمانی که معاش را میگیرد، نصف معاشش در کرایه خانه پرداخت میشود. پول باقیمانده هیچ چیزی نمیشود که یک بوری آرد، یک قوطی روغن، یا یک بوری برنج بخریم. مجبور هستیم که سودای خود را به کیلو بخریم که آن هم مشکل است و بخاری هنوز نماندهایم.»
نیازمندان به کمک از حاکمان کنونی افغانستان و سازمانهای بین المللی از چه میخواهند؟
خانوادههای فقیر و نیازمند به کمک از حکومت طالبان، سازمانهای بینالمللی و نهادهای خیریه میخواهند که را فراموش نکنند و در تهیه مواد غذایی، مواد سوخت زمستان و ایجاد زمینه کار با آنان کمک کنند.
هشدار برنامه جهانی غذا
در زمستان امسال فقط میتوانیم ۶ میلیون نفر را در افغانستان کمک کنیم
این در حالی است که برنامه جهانی غذا «دبلیو اف پی» هشدار داده که میلیونها نفر در زمستان امسال از غذای نجاتبخش محروم میشوند.
دبلیو اف پی روز سهشنبه، ۴ ماه جدی، در صفحهٔ ایکس یا «توییتر سابق» خود نوشته که به دلیل کمبود بودجه در زمستان امسال فقط میتواند ۶ میلیون نفر را در افغانستان کمک کند.
این سازمان در ادامه گفته که زمستان در افغانستان بیرحم است.
برنامه جهانی غذا پیش از این نیز در یک گزارش خود در ۳۰ ماه قوس اعلام کرده بود که «در زمستان سخت پیشرو، نزدیک به ۱۵ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.»
بیشتر در این باره: هشدار برنامۀ جهانی غذا؛ در زمستان جاری تنها کمتر از نیم نیازمندان در افغانستان کمک اضطراری دریافت خواهند کرد
ضیاءالدین صافی، معاون سخنگوی این نهاد در افغانستان، در گفتوگو با رادیو آزادی گفته که امسال نیازهای بشردوستانه در افغانستان بسیار زیاد است و یکسوم جمعیت افغانستان با گرسنگی روبهرو هستند.
اداره هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد «اوچا» هم گفته که در سال ۲۰۲۵، از میان ۲۲ اعشاریه ۹ میلیون افغان نیازمند به کمک، این سازمان تنها برای ۱۶ اعشاریه ۸ میلیون فرد نیازمند، برنامه کمکهای بشردوستانه فراهم کرده و به این هدف به بودجه ۲ اعشاریه ۴۸ میلیارد دالری نیاز است.
پس از حاکمیت دوباره طالبان در آگست سال ۲۰۲۱، بهاساس گزارش سازمانهای بینالمللی، سطح فقر و بیکاری در بین مردم افغانستان افزایش یافته است.
همچنین، مردم افغانستان با پیامدهای چهار دهه درگیری، فقر دوامدار، بحرانهای ناشی از تغییرات اقلیمی و موانع برابری و مشارکت زنان در زندگی عمومی نیز دستوپنجه نرم میکنند.