این وزارت به روز شنبه، ۸ ماه جدی در صفحهی اکس، تویتر سابق نوشت که این عملیات در جنوبشرق افغانستان، در نزدیکی خط دیورند، انجام شده است.
ادعای تلفات سنگین
یک منبع در وزارت دفاع حکومت طالبان به رادیو آزادی مدعی شد که دستکم ۱۹ سرباز پاکستان در این حملات کشته شدهاند.
اما بر اساس اطلاعات منابع اردوی پاکستان که به رادیو آزادی رسیده، پاکستان ادعا دارد که حملاتی در چندین منطقه در کرم و وزیرستان شمالی از پایگاههای نیروهای طالبان انجام شده است.
به اساس ادعای اردوی پاکستان، جنگجویان خارجی که آنها را «خوارج» میخوانند، با استفاده از پایگاههای طالبان به خاک پاکستان حمله کردهاند.
اردوی پاکستان مدعی شده است که به این حملات پاسخ داده و دستکم ۱۵ جنگجوی خارجی یا طالبان افغان را کشته است.
پاکستان تنها زخمی شدن سه سرباز خود را تأیید کرده است.
بیشتر در این باره: شهباز شریف می گوید، حکومت طالبان باید تدابیر شدید را علیه تحریک طالبان پاکستان اتخاذ کندآمار ضد و نقیض تلفات
منابع امنیتی طالبان در ولایتهای خوست و پکتیا به رادیو آزادی گفتهاند که درگیریها در نزدیک خط دیورند از ساعت ۳ بامداد آغاز شده و چندین پایگاه آن طرف خط را تخریب کردهاند.
برخی از باشندگان ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا به رادیو آزادی گفتهاند که در نتیجهی این درگیریها، سه باشندهی محلی که از آنها بهعنوان کوچی یاد میشود، کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدهاند.
در زمان نماز صبح، یک هاوان از سوی پاکستان به مسجد اصابت کرد که باعث شهادت ۳ نفر و مجروح شدن ۵ نفر شد.
یکی از باشندگان این ولسوالی که نخواست نامش فاش شود، به رادیو آزادی گفت:
«اولین جنگ از مناطق گمرکی دندپتان آغاز شد و سپس تا مناطق سپوله کشیده شد. در زمان نماز صبح، یک هاوان از سوی پاکستان به مسجد اصابت کرد که باعث شهادت ۳ نفر و مجروح شدن ۵ نفر شد. هنوز هم در مناطق مقبول، تیراندازیها ادامه دارد و وضعیت کمی بحرانی است.»
اما یک تن از نیروهای طالبان در ولسوالی دندپتان که از افشای نامش خودداری کرد، به رادیو آزادی گفت که تعداد کشتهشدگان در منطقه به ۱۰ نفر میرسد. او افزود که تمام کشتهشدگان زنان و کودکان هستند.
رادیو آزادی نمیتواند بهطور مستقل ادعاهای مختلف در مورد تلفات را تأیید کند و تاکنون هیچ سازمان مستقل نیز آمار ارائه شده در مورد تلفات را تأیید نکرده است.
فرار باشندگان محلی از خانه و کاشانهی شان
از سوی دیگر، باشندگان ولسوالی علیشیر ولایت خوست نیز به رادیو آزادی گفتند که در قریههای صادقو، کورکی و لیندرو این ولسوالی مردم بخاطر ادامهی جنگ مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
در حدود ۹۰ درصد خانهها خالی شده و مردم به مناطق دیگر منتقل شدهاند.
خلیلالرحمن از باشندگان این مناطق است.
او به رادیو آزادی بیشتر گفت:
«این حادثه ساعت ۳ شب رخ داد و تا صبح ادامه داشت. تاکنون تلفات جانی نداشتهایم، اما در حدود ۹۰ درصد خانهها خالی شده و مردم به مناطق دیگر منتقل شدهاند.»
نوری افغان، یکی دیگر از باشندگان محلی به رادیو آزادی چنین گفت:
«تقریباً ساعت ۴ صبح اعلام شد که خانهها را ترک کنید. همهی مردم از قبیلهها از خانههای خود بیرون شدند و هنوز هم در حال حرکت هستند. اگر کسی باقی مانده باشد، در کوهها پنهان شده است. مردم مشکلات دارند و هیچکس چیزی با خود نبرده است. کسانی که موتر داشتند با موتر رفتند و کسانی که نداشتند، به همین صورت در حال حرکت هستند.»
به گفتهی ساکنان ولایتهای خوست و پکتیا، هنوز هم در برخی مناطق طول خط مرزی صدای تیراندازیها شنیده میشود.
بیشتر در این باره: دلیل ادامهی درگیری مرزی میان طالبان و نیروهای پاکستان چیست؟گزارشها از درگیریها در نزدیکی خط دیورند پس از آن منتشر شد که سه روز پیش، نیروهای نظامی پاکستان با استفاده از طیارههای جت، بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا حمله کردند.
بیشتر در این باره: یوناما: در حمله هوایی پاکستان بر ولسوالی برمل، دهها غیرنظامی کشته شدهاندبه گفتهی حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، در این حمله ۵۱ تن بشمول زنان و کودکان کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.
وزارت دفاع طالبان پیشتر هشدار داده بود که انتقام حمله بر برمل را از پاکستان خواهند گرفت.
پاکستان در مورد این حمله اعلام کرده است که هدف آن حمله مراکز گروه مخالف طالبان پاکستان، تحریک طالبان پاکستان، در آن منطقه بوده است، اما حکومت طالبان این ادعا را رد کرده و گفته است که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان حضور ندارد.
حملهی هوایی نیروهای پاکستانی بر ولسوالی برمل ولایت پکتیکا با واکنشهای زیادی افغانها و سازمانهای بشری از جمله سازمان ملل متحد، به همراه شده است.