شماری از خانواده درکابل با دریافت کمک ازاقارب خود درخارج امرار معاش می کنند

یکی از نانوایی ها درکابل ، آرشیف

شماری از خانواده ها درشهرکابل می گویند، با حمایت مالی اعضای خانواده و دوستان شان درخارج از افغانستان، مصارف روزانه زندگی خود را تامین می کنند.

این خانواده ها در صحبت با رادیو آزادی از مشکلات اقتصادی و بیکاری شکایت کرده گفتند که درآمد خود شان درشرایط فعلی کفایت نمی کند.

آگاهان بخش علوم اسلامی تاکید می کنند که کمک به مستمندان جز مسئوولیت های اسلامی است.

جزییات بیشتردراین گزارش :

برخی از خانواده های افغان درشهرکابل که درآمد خوب ندارند، می گویند که بخش اعظم مصارف زندگی شان به حمایت مالی اعضای خانواده و دوستان شان در خارج از کشور، تامین می شود.

زینت دانشجو محروم از تحصیل باشنده شهرکابل به رادیوآزادی گفت یک برادرش که درلندن زندگی می کند، ماهانه با فرستادن پول مصارف شان را تامین می کند.

«من برادرم در خارج است که ماهانه برای ما یک مقدار پول میفرستد و ما مشکلات روزمره خود را حل میکنیم ،دو برادر دیگر من هم در این جا کار میکنند ، ولی پول شان کفایت نمیکند، بخاطری که قیمتی است وپول را که آنها بدست میاورند بسیار ناچیز است»

محمد طاهر ساکن در شهر کابل مرد کهن سال که سرپرستی خانواده ده نفری را به عهده دارد و با مشکلات اقتصادی روبرو است می گوید گاه گاهی داماد اش یک مقدارپول برای مصارف شان از خارج کشور ارسال می کند.

او می گوید سه سال می‌شود پول تقاعدش ازسوی حکومت طالبان پرداخته نشده و ازنهایت مجبوریت با تن ضعیف ودستان لرزان اش دست فروشی می کند.

«مشکل است که ده نفرنان خورداشته باشی و دراین شهر نفقه اش را پیدا کنی ، کسی ما را به کار کردن هم نمیماند، داماد ام درمسکو است زمانی که بسیار به مشکل میباشم، یک مقدار پول کمک اش برایم میرسد، اگر این نباشد من بسیارناتوان استم »

افغان های خارج از افغانستان نه تنها خانواده های شان را در داخل کشورحمایت مالی می کنند، بلکه برخی ازآنها به واسطه افراد با اعتماد شان درداخل افغانستان برای خانواده های بی بضاعت نیز یک مقدارپول کمک می کنند.

رمضان بشردوست یک مقام پیشین درنظام جمهوریت یکی ازکسانی است که پول ارسال شده این افغان ها را به مستحقین در داخل کشور توزیع می کند.

او درمورد به رادیوآزادی گفت :

«کمک های را که من انجام میدهم درطی بیش ازبیست سال کمک های بسیاراندک است،این کمک ها از موسسات ،بنیاد ها وتاجران نیست،افغان های عادی ما که بعضی شان احساس وطن دوستی دارند،شعوردارند به مقدار ۱۰۰دالر ۲۰۰دالر ازچهارگوشه دنیا روان میکنند، شاید یک نسخه دوا ویا چند سیر چوب برای زمستان شان شود»

آگاهان مسایل اسلامی کمک کردن به افراد مستمند و بی بضاعت را صدقه جاریه خوانده تاکید می کنند که باید از خانواده های فقیرو نادار درشرایط کنونی حمایت شوند.

فضل من الله ممتاز یکی از این آگاهان درمورد می گوید:

«یکی از ارکان عدالت اجتماعی و اخوت و برادری موضوع کمک و صدقه جاریه است که به فقرا رسانده شود و با خانواده های مسلمان کمک کنند و احساس همدردی داشته باشند. مهم است که همه دراین چنین وضعیت دشوارکه این شرایط دامنگیر بیشتر فامیل ها شده است، باید همه احساس مسولیت داشته باشد»

خانواده های بی بضاعت درحالی از مشکلات اقتصادی وحمایت دوستان واعضای خانواده های شان درخارج از افغانستان سخن می گویند، که پس ازحاکمیت دوباره حکومت طالبان بیشتر افغان ها به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی افغانستان را ترک کردند.

اکثریت خانواده ها مجبور شده تا پسران جوان خود را از راه های غیرقانونی و دشوار روانه کشورهای همسایه و اروپایی کنند ، تا درآنجا کار کرده و لقمه نانی برای خود و خانواده ها ودوستان شان درداخل افغانستان فراهم کنند.