برخی ازشهروندان میگویند طالبان "قطعه بازی" را ممنوع کرده اند

شماری از شهروندان در افغانستان ادعا می‌کنند که «قطعه بازی» که از سرگرمی های رایج میان جوانان است از سوی طالبان منع شده است.

ولی حکومت طالبان در قانون امر بالمعروف و نهی از منکر هرچند مشخصا از قطعه بازی نام نبرده اما قمار را از منکرات خوانده و در مورد آ» هشدار داده‌ است.

برخی از دُکانداران در پایتخت کشور و برخی از ولایت ها می‌گویند از ترس طالبان «قطعه» را به گونه پنهانی را می‌فروشند.

«قطعه بازی» از سرگرمی های مروج در میان جوانان و بزرگسالان در شهر های افغانستان است که در گردهمایی های شان استفاده می‌کنند.

‌‌اما شماری از شهروندان افغانستان می گویند در حال حاضر قطعه بازی در فضاهای باز منع شده و جوانان در سایه ترس این سرگرمی را انجام می‌دهند.آنان می گویند که قطعه‌بازی یک سرگرمی فکری و بی‌ضرر است و مثل قمار بخاطر پول بازی نمی شود .

یکی از جوانان در کابل که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام اش در گزارش گرفته شود در صحبت به رادیو آزادی از این اقدام طالبان انتقاد کرده مدعی شد که قطعه بازی از سوی طالبان منع شده است.

“و فقط یگانه چیزی که به مردم باقی مانده همی سرگرمی ها است که یکی آن همی قطعه یا پر است و جدا از اینکه طالبان به فکر اقتصاد مردم و بلند بردن اقتصاد باشد فقط چیز های جزئی را ممنوع اعلام می‌کنند نمیفهمم که به فکر چی هستند.»

یک باشنده ولایت هرات که نظر به حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود مدعی است که به دلیل منع قطعه بازی از سوی حکومت طالبان شماری از دُکانداران که پنهانی می‌فروشند در قیمت آن افرایش داده‌اند.

“این قطعه پر مثال قبلآ به ۷۰ و ۸۰ تا ۱۰۰ افغانی حالا شده به ۲۰۰ و ۲۵۰ افغانی، بخاطریکه فروشگاه میگین این ممنوع شده و تجارت این بند است و کس اجازه نداره بیارود، یگانه چیزی که گذاشته تأثیرات روی قیمت گذاشته”

یکتن از دُکانداران شهر کابل هم مدعی است که پس از منع قرار دادن قطعه از سوی طالبان او از فروش قطعه در دُکان اش خود داری کرده است.او که نظر به حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی گفت:“بخاطر این که بعضی ها استفاده درست میکنند، بعضی ها استفاده نادرست میکنند ما (قطعه)نمیاریم و نمی‌فروشیم، دیگر کسان (دکانداران)هم میگویند که ممنوع است”

روانشناسان قطعه بازی را یک سرگرمی سالم برای تحکیم روابط در اجتماع بیان کرده و استفاده از آن را بر دوری از استرس و نگرانی و نیز دور ساختن ذهنیت های منفی مفید میداند.

مصدق شرق روانشناس به رادیو آزادی گفت:“بازی قطعه و بازی پر، میتواند در روابط، می‌تواند در تحکیم رابطه دوستانه بین افراد کمک بکند و میتواند روزانه افراد را از استرس ها و نگرانی های روزمره شان دور بکند و گاهی وقت ها ذهنیت های منفی که ما در روزمره تجربه میکنیم ما میتوانیم با این بازی ها از ذهنیت های منفی را از خود دور کنیم” خواستیم در مورد ممنوعیت قطعه بازی از سیف الاسلام خیبر سخنگوی امر به معروف حکومت طالبان بپرسیم اما او به پرسش رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

اما در قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان که شامل یک مقدمه، ۴ فصل و ۳۵ ماده می‌باشد و توسط رهبر طالبان توشیح شده آمده که قمار و فراهم کردن زمینه آن از منکرات خاص محسوب می شود و با افرادی که آن را انجام می دهند، بر خورد جدی خواهد شد.

چهاروالی ،فیسکوت،فاسور،نورنگ،فلاش و پنج پر از انواع مشهور قطعه بازی اند که با استفاده از قطعه یا به اصطلاح پر انجام می شود.