ادامه‌ی اخراج مهاجران افغان از جرمنی، «در یک‌سال گذشته بیش از ۱۳۰۰ تن اخراج شده‌اند»

طیاره‌ی شرکت هوایی قطر در ۳۰ آگست سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۸ مرد افغان اخراج شده از جرمنی را به کابل منتقل کرد. (عکس آرشیف)

در ادامه‌ی روند اخراج پناهجویان افغان از جرمنی، به‌تازگی حکومت جرمنی از اخراج بیش از ۱۳۰۰ افغان از آن‌کشور خبر داده‌ است.

مشخص نیست این افراد به چه دلایل و تحت چه شرایطی به افغانستان یا به کشورهای دیگر اخراج شده‌اند.

برخی رسانه‌های جرمنی از جمله (زی دی اف هویته) به‌روز سه‌شنبه به نقل از نانسی فایزر، وزیر داخله جرمنی، گزارش داده‌اند که از ماه جنوری تا پایان نومبر سال ۲۰۲۴ در مجموع نزدیک به ۱۸۴۰۰ نفر از آن کشور اخراج شده‌اند.

نانسی فایزر، وزیر داخله جرمنی

در ادامه آمده که این رقم نشان‌دهندهٔ حدود ۲۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.

به نقل از نانسی فایزر گزارش شده که آن‌ها همچنان روند اخراج افغان‌ها را که در جرایم در این کشور دخیل هستند، ادامه می‌دهند.

چرا پناهجویانی که متهم به جرم و جنایت نیستند، نگران سرنوشت شان اند؟

برخی از پناهجویان افغان که با خطر اخراج از این کشور روبه‌رو هستند، می‌گویند نه‌تنها مجرمان بلکه شماری از افراد براساس قوانین دوبلین نیز با اخراج روبه‌رو می‌شوند.

هر لحظه این امکان وجود دارد که نظر به قوانین دوبلین من را از این کشور اخراج کنند.

امین، یکی از پناهجویان افغان که در حال حاضر در یکی از کمپ‌های جرمنی به سر می‌برد، به رادیو آزادی می‌گوید او از یکی از کشورهای اروپایی که آنجا اثر انگشت داشته است، به این کشور آمده و اکنون با خطر اخراج روبه‌رو است: «آلمان در این اواخر اخراج مهاجرین را شدت بخشیده که تنها شامل مجرمین نمی‌شود، بلکه کسانی که دوبلین هستند یا اثر انگشت کشورهای اتحادیهٔ اروپا را دارند نیز است. من خودم هم یکی از آن‌ها هستم و هر لحظه این امکان وجود دارد که نظر به قوانین دوبلین من را از این کشور اخراج کنند.»

بیشتر در این باره: صدراعظم جرمنی اعلام کرده که اخراج پناهجویان مجرم به افغانستان ادامه می‌یابد

کدام جرمی را مرتکب نشدیم، اما از طرف جرمنی کیس ما رد شده است.

فیصل نیازی، یک پناهجوی افغان که در ایالت هامبورگ جرمنی زندگی می‌کند و در سال ۲۰۲۳ وارد این کشور شده نیز می‌گوید پرونده پناهندگی‌اش در این کشور رد شده و ممکن است اخراج شود: «در سال ۲۰۲۳ وارد خاک جرمنی شدم. تا امروز کسی را چیزی نگفتیم و کدام جرمی را مرتکب نشدیم، اما از طرف جرمنی کیس ما رد شده است. مثل من هزاران نفر در این کشور با این مشکل مواجه‌اند و روند دیپورتی همچنان ادامه دارد و هیچ نوع کمکی از طرف کشور جرمنی صورت نمی‌گیرد.»

Your browser doesn’t support HTML5

دلهره و ترس افغانهای پناهجو در جرمنی، "دیپورتی بعدی شاید من باشم"

نگرانی از تغییر احتمالی شرایط پناهندگی

علی‌رضا کریمی، مشاور امور پناهندگی در جرمنی، وضعیت پناهجویان افغان که با خطر اخراج روبه‌رو هستند را نگران‌کننده می‌داند. او به رادیو آزادی گفت: «سال گذشته آلمان بیش از هزار نفر از مجرمین یا کسانی که دوبلین داشتند یا در کشور دوم اثر انگشت داشتند را اخراج کرده است. این وضعیت سبب نگرانی بسیاری مهاجرین شده است. در مجموع ترس و وحشت وجود دارد میان آن‌ها زیرا احزاب سیاسی که در آلمان وجود دارند می‌توانند شرایط پرونده‌های مهاجرتی را تغییر دهند.»

هرکسی که مرتکب جرمی می‌شود نباید احساس کند که در این کشور بماند.

اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی، ۴م دسمبر سال گذشتهٔ میلادی در یک نشست پرسش و پاسخ در پارلمان فدرال (بوندستاک) با تأکید بر این‌که هرکسی که مرتکب جرمی می‌شود نباید احساس کند که در این کشور بماند، افزود مهاجرت بی‌رویه به‌خاطر اقدامی که صورت گرفته است، کاهش یافته است.

اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی

او همچنان گفته که اخراج افغان‌های مجرم نمی‌توانند از طریق پروازهای منظم یا مذاکرات با مقامات حاکم در افغانستان انجام شوند، اما افزوده است که راه‌هایی برای انجام این فرآیند پیدا کرده‌اند و در حال کار روی آن هستند.

در اگست سال گذشتهٔ میلادی نیز تعداد ۲۸ پناهجوی افغان که در جرایم مختلف دست داشتند، در یک پرواز چارتر به همکاری شرکت هوایی قطر به کابل اخراج شدند.

پس از کشته شدن یک پولیس جرمنی توسط پناهجوی افغان در شهر مانهایم، از سرگیری اخراج پناهجویان به کابل در ماه‌های اخیر به موضوع داغ در جرمنی مبدل شده است.