ملل متحد می گوید ملیون ها نفر درافغانستان به سرپناه و کمک‌های غیر غذایی در افغانستان ضرورت دارند

اطفال دریک کمپ بیجاشده گان درنزدیکی هرات ، آرشیف

دفتر هماهنگ کننده‌ کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) از نیازمندی نزدیک به شش میلیون نفر به سرپناه عاجل و کمک‌های غیر غذایی در سال روان میلادی خبر داده‌است.

«اوچا » در گزارشی اخیری گفته که برای تأمین نیازهای اضطراری، تجهیزات زمستانی و سرپناه به بودجه‌ی ۱۷۹ میلیون دالری نیاز دارد.

در همین حال شماری از خانواده‌ها در ولایات مختلف افغانستان که از اثر زلزله و ‌سیلاب‌های سال گذشته آسیب دیده می‌گویند به سرپناه نیاز دارند و با سردی هوا شرایط زنده‌گی برای آن‌ها دشوار شده‌است.

جزیات بیشتر در گزارش:

دفتر هماهنگ کننده‌ کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۵،۸ میلیون نفر در افغانستان به سرپناه اضطراری و کمک‌های غیرغذایی نیاز خواهند داشت.

«اوچا» در گزارش تازه‌ی که در صفحه اکس (تویتر سابق) خود منتشر کرده گفته است که این افراد شامل خانواده‌های سیلاب‌زده، بازگشت کننده‌گان و کسانی می‌شوند که در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی زنده‌گی می‌کنند.

«اوچا» با اعلام این‌که شرکای بشردوستانه ارائه کمک به ۱،۱ میلیون نفر از این جمعیت را در اولویت قرار داده، می‌افزاید که برای رسیده‌گی به نیازهای اضطراری از جمله تجهیزات زمستانی و سرپناه به بودجه ۱۷۹ میلیون دالری نیاز دارد.

در همین حال شماری از بی‌جا شده‌گان داخلی که از اثر زلزله ‌‌و سیلاب‌های سال گذشته آسیب دیده‌اند می‌گویند که به سرپناه نیاز دارند.

رمضان باشنده ولایت بغلان به رادیو آزادی گفت:

"خانه‌های ما را خو سیل برد، این را دولت هم می‌فهمد، سازمان ملل هم که جای به زنده‌گی نداریم. در یک وضعیت بد در جایی‌که سابق گاو و گوسفند ما نگهداری می‌شد حالی خود ما زنده‌گی می‌کنیم، زمستان و این هوای سرد را ببینند و به ما کمک شوند که از این حالت نجات پیدا کنیم."

عبدالله باشنده ولسوالی شیندند هرات نیز به رادیو ‌آزادی گفت: "من از ولسوالی شیندند به هرات مهاجر شدم. در هرات بسیار قیمتی است خانه پیدا نمی‌شود. کرایه‌ی بلند توان ما نمی‌کشد. کار و غریبی هم نیست. هیچ چیزی از دست ما پوره نیست. کار هم نیست در هرات، همه کشت و زراعت ما هم از بی‌آبی خشک شد، خواهش ما همین است که مسئولین با ما کمک کند."

«اوچا» در ادامه گفته است که در سال جاری، ۱۴،۸ میلیون نفر در افغانستان برای بقا به کمک‌های غذایی و کشاورزی وابسته هستند.

این درحالی‌ست که در میان بحران‌های اقتصادی، بلایای طبیعی و چالش‌های ناشی از درگیری‌ها، افغانستان همچنان در صدر کشورهایی قرار دارد که به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و سازمان‌های بین‌المللی همواره از جامعه جهانی خواسته اند تا حمایت مالی و بشردوستانه خود را از افغانستان افزایش دهند تا از وخیم‌تر شدن وضعیت در این کشور جلوگیری شود.