این درگیریها بر سر کنترل مناطق، از ماه اپریل ۲۰۲۳ به این سو ادامه دارد.
گروههای رضاکار امدادرسان میگویند که راکتها بهروز دوشنبه، ۲۴ ماه جدی، به حومهی خرطوم در «اوم درمان» واقع در ساحل رود نیل اصابت کرد و تمامی قربانیان غیرنظامی بودند.
مرکز خدمات اضطراری موسوم به «امبادا» که در بخشهای مختلف سودان جنگزده فعالیت میکند، گفته است که آمار تلفات ابتدایی است و ممکن است شمار قربانیان افزایش یابد.
این مرکز نگفته است که راکتها از کجا شلیک شدهاند.
به گفتهی «امبادا»، امکانات صحی در این منطقه بسیار محدود است و کارکنان صحی در درمان تعداد زیادی از زخمیان با مشکل روبهرو استند.
درگیری در سودان میان اردو و مخالفان مسلح در چند هفتهی گذشته شدت یافته است
نیروهای دولتی بیشترین بخشهای شهر «اوم درمان» را در کنترل خود دارند، اما یک گروه ملیشهی مسلح مخالف به نام «نیروهای حمایت اضطراری» کنترل شمال خرطوم و مناطق دیگر را در دست دارد.
درگیری در سودان میان اردو و مخالفان مسلح در چند هفتهی گذشته شدت یافته است.
پس از حملهی طیارهی بیسرنشین بهروز دوشنبه به یک بند بزرگ برقآبی در شمال سودان، جایی که دولت تحت رهبری اردو حاکم است، جریان برق قطع شد.
گروه ملیشهی مسلح مخالف، مسئول این حمله تلقی شده است.
پس از این حمله، اردوی سودان کنترل منطقهی «ود مدنی» مرکز ایالت «جزیره» را که بیش از یک سال در کنترل ملیشهها بود، در دست گرفت.
اردوی سودان و ملیشههای مخالف، یکدیگر را به حملات راکتی «کورکورانه» به غیرنظامیان، بشمول کارکنان صحی در مناطق رهایشی متهم میکنند.
این جنگ، افزون بر تخریب زیرساختهای سودان، دهها هزار نفر را کشته، بیش از ۱۲ میلیون نفر را آواره کرده و بسیاری افراد را به مرز قحطی کشانده است.
بیشتر در این باره: آواره شدن هزاران تن در پی درگیری های اخیر در سودانگروههای امدادی یکشنبهی گذشته از وضعیت «وخیم» صحی در «اوم درمان» خبر دادند و گفتند که بین ماه های آگست و دسامبر در نتیجهی سوءتغذیه، ملاریا و اسهال، بیش از ۷۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
گروههای امدادرسان میگویند که امسال، حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کودک زیر پنج سال در سودان با سوءتغذیهی شدید و نزدیک به ۲۵ میلیون نفر در سراسر این کشور با سطح بلند ناامنی غذایی روبهرو خواهند شد.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، گفته است که تنها آتشبس میتواند از تشدید قحطی در سودان جلوگیری کند.