شماری افغان ها ازمشکلات در کشور های سوم شکایت می کنند

افغان های منتظر رفتن به امریکا درامارات متحد عربی، آرشیف

شماری از افغان های که در کمپ ها در کشور های سوم منتظر اسکان مجدد به امریکا هستند ،می‌گویند با مشکلات جدی در سه سال گذشته دست و پنجه نرم می کنند. آنان امروز در صحبت با رادیو آزادی گفتند که پیشرفت چشم‌گیری در پرونده‌های مهاجرت شان وجود ندارد.

این درحالیست که اخیرا روزنامه گاردین گفته که افغان ها در کمپ های زندان مانند منتظر اسکان مجدد به امریکا هستند و بسیاری آنان از مشکلاتی چون سلامت روان، امکانات ناکافی، جدایی خانواده‌ها و ترس از بازگرداندن اجباری به افغانستان رنج می‌برند.

بیش از سه سال بی سرنوشتی در کمپ ها شماری از افغان های را که در انتظار رفتن به امریکا در کشورهای سوم بسر می برند،به ستوه آورده است.

آنان می گویند که با مشکلات جدی از جمله مشکلات روانی روبرو اند، اما هیچ پیشرفتی در پرونده های مهاجرت شان وجود ندارد.

یک پناهنده افغان که از سال ۲۰۲۱ به این سو تا کنون در کمپ ابوظبی در امارات متحدهٔ عربی به سر می‌برد، روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که همسر اش به دلیل بی سرنوشتی به مشکلات روحی دچار شده و در شفاخانه بستری است.

او که نخواست نام اش در گزارش گرفته شود افزود،که قبلا در ولایت هلمند به عنوان ترجمان با ایالات متحده کار کرده، اما در بیش از سه سال گذشته اندک ترین پیش‌رفتی در پرونده‌ مهاجرت اش به امریکا وجود نداشته است.

«من در اگست ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون شدیم حال هم در امارات هستیم هیچ کسی با من در مورد کیسم صحبت نکرده، در بس سرنوشتی زندگی می‌کنم، وضعیت ما خراب است، مردم از استرس رنج می‌برد، خانمم به همین خاطر بستر است، در شفاخانه و کودکانم پیش من است، این خیلی جگرخون کننده است، طفلم که شیر مادر می‌خورد به او هم اجازه نیست پیش مادر خود باشد.»

یک پناهنده دیگر افغان که در کمپ قطر بسر می برد اما، همسر و فرزندان اش جدا از او در کمپ ابوظبی انتقال داده شده اند می گوید او و اعضای خانواده اش با دشواری های فراوان روبرو اند.

او که نخواست نامش در گزارش منتشر شود به رادیو آزادی گفت:

«۱۸ اکتوبر ۲۰۲۱ انتقال شدیم در کمپ ابوظبی امارات، تا حال این‌جا منتظر هستیم هر بار که می‌رویم می‌گویند، منتظر باشید که یو سی اس فیصله کند، من این‌جا منتظر هستم، اولادهایم در قطر است، خانمم در بسیار وضعیت بد است، دو تومور نو برش پیدا شده، که یکی در گرده و دیگر در رحم است و مشکلات روانی هم برایش پیدا شده، هیچ نمی‌دانم به کدام جرم این‌جا هستیم، فرزندانم از تحصیل مانده و از حقوق انسانی خود محروم هستند مه می‌خواهم ما را با هم یک‌جا بسازید.»

این درحالیست که به روز چهارشنبه در گزارشی گفته که بیشتر این افغان‌ها که در کمپ‌های زندان مانند به سر می‌برند و از مشکلاتی چون سلامت روان، امکانات ناکافی، جدایی خانواده‌ها و ترس از بازگرداندن اجباری به افغانستان رنج می‌برند.

این روزنامه افزوده که افغان های که پس از خروج ایالات متحده از افغانستان تخلیه شده اند با درخواست‌های معلق برای ورود به امریکا در حداقل ۳۶ کشور در بی سرنوشتی منتظر اند .

با آن که مشخص نیست چه تعداد افغان ها در کشور های سومی منتظر اسکان مجدد به امریکا هستند ،اما به اساس این گزارش در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۳۳ هزار ویزهٔ پناهندگی امریکا برای افغان ها صادر شده است.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید که از ماه جنوری سال ۲۰۲۱ به این سو بیش از ۷۸ هزار تن از «متحدان افغان ایالات متحده»، ویزای خاص مهاجرت یا «اس‌آی‌وی» دریافت کرده‌اند.

در بیانیه‌ای که به روز سه‌شنبه، ۲۵ ماه جدی، از سوی وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شد، به نقل از آقای بلینکن آمده که این رقم بیش از ۵۱ درصد تمامی ویزه‌های «اس‌آی‌وی» صادرشده از زمان آغاز این برنامه را نشان می‌دهد.

به اساس گزارش ها بسیاری افغان های تخلیه شده در چهار کشور اسکان داده شده اند که از جمله امارات متحده عربی جرمنی، قطر و کوزوو است.