افزایش خودکشی زنان افغان

Your browser doesn’t support HTML5

دلایل افزایش خودکشی زنان افغان

خودکشی در میان زنان افغان یک مشکل بزرگ است که نگرانی‌ها در مورد آن افزایش یافته است. برخلاف دیگر نقاط جهان که معمولاً میزان خودکشی در میان مردان بالاتر است، در افغانستان تعداد خودکشی زنان بسیار بیشتر است.
طبق گزارش‌ها، حدود ۸۰٪ از تلاش‌های خودکشی در افغانستان توسط زنان انجام می‌شود.

دلایل اصلی خودکشی زنان
1. خشونت:
بسیاری از زنان با خشونت‌های فیزیکی، جنسی و روانی مواجه هستند. طالبان نهادهایی که برای حمایت از زنان فعالیت می‌کردند، مانند کمیسیون مستقل حقوق بشر و وزارت امور زنان را منحل کردند، زنان به طور مداوم شکایت دارند که هیچ مرجع رسمی برای شنیدن صدای آنها وجود ندارد.
2. ازدواج‌های اجباری:
در نبود قانون و نهادهای اجرایی در افغانستان، گزارش‌ها نشان می‌دهند که میزان خشونت علیه زنان افزایش یافته و تعداد ازدواج‌های اجباری و در سنین کم نیز بالا رفته است.
3. مشکلات روانی:
محدودیت‌های طالبان، جنگ‌ها و فشارهای اجتماعی به سلامت روان زنان آسیب زده‌اند، اما امکانات کافی و مناسب برای درمان وجود ندارد.
4. تحصیل و کار:
پس از بازگشت طالبان به قدرت، آنها زنان را از رفتن به مکاتب، پوهنتون‌ها و بیشتر مشاغل منع کردند. بسیاری از زنان می‌گویند که به همین دلیل امید خود را از دست داده‌اند.
یکی از این زنان، فاطمه، ساکن کابل است که یک تلاش ناموفق برای خودکشی داشته است.

اگرچه در سال جاری آمار دقیقی از موارد خودکشی در افغانستان در دست نیست، اما سال گذشته وزارت امور داخله حکومت طالبان اعلام کرد که ۳۶۰ مورد خودکشی در این کشور ثبت شده است.

جامعه جهانی نگرانی عمیقی نسبت به افزایش خودکشی در میان زنان افغان ابراز کرده است.
ملاله یوسفزی، برنده جایزه نوبل صلح و فعال حقوق تحصیل دختران، گفته است که بسیاری از دختران افغان که از رفتن به مکاتب منع شده‌اند، با افسردگی روبه‌رو شده و برخی به مواد مخدر یا خودکشی روی آورده‌اند.
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر در افغانستان، نیز گفته است که ممنوعیت تحصیل دختران توسط طالبان باعث شده که آنها زندگی و فرصت‌های آینده خود را محدود ببینند و به سمت افسردگی عمیق بروند.
آقای بنیت افزوده است که حکومت استبدادی طالبان باعث افزایش تمایل به خودکشی در میان دختران شده است.

طالبان در ماه اگست سال گذشته میلادی، ریچارد بنیت را به پخش تبلیغات منفی علیه خود متهم کردند.
سال گذشته وزارت امور داخله حکومت طالبان ثبت ۳۶۰ مورد خودکشی را اعلام کرد. اما طالبان در مورد شمار دقیق مردان و زنان توضیح نداده اند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، افزایش موارد خودکشی ها را تکذیب کرده است.

گزارش: ملالی بشیر