وزارت خارجه قطر: آتش‌بس میان اسرائیل و حماس به روز یک‌شنبه نافذ می‌شود

خانواده‌ها و هواداران گروگان‌های اسرائیلی، در حمایت از توافق آتش‌بس در غزه در شانزدهم جنوری در مقابل وزارت دفاع اسرائیل در تل ابیب گردهم آمدند.

وزارت خارجه قطر می‌گوید، که روند تطبق موافقت‌نامه آتش‌بس بین اسرائیل و گروه فلسطینی حماس روز یک‌شنبه ساعت ۱۲ ظهر به وقت اسرائیل آغاز می‌شود.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا حماس را سازمان تروریستی می‌پندارند.

کابینه اسرائیل صبح زود روز شنبه، ۲۹ ماه جدی، موافقت‌نامه آتش‌بس غزه را که طبق آن ده‌ها گروگان اسرائیلی با زندانیان فلسطینی مبادله می‌شوند، تصویب کرد.

این موافقت‌نامه به جنگ ۱۵ ماهه بین اسرائیل و گروه حماس پایان می‌دهد.

طبق این موافقت‌نامه در شش ماه آینده در بدل آزادی ۳۳ گروگان اسرائیلی از بند گروه حماس، ده‌ها فلسطینی از زندان‌های اسرائیل رها می‌شوند.

Your browser doesn’t support HTML5

نگاهی به جنگ و آتش‌بس میان اسرائیل و حماس

موافقت‌نامه آتش‌بس در غزه به میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده آماده شده است.

جنگ در نوار غزه بعد از آن آغاز شد که گروه حماس در هفتم ماه اکتوبر سال ۲۰۲۳ بر اسرائیل حمله کرد که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر دیگر گروگان گرفته شدند.

گفته می‌شود که از جمله گروگان‌ها، در حدود ۱۰۰ نفر آن‌ها هنوز هم نزد گروه حماس گروگان اند و تعدادی آن‌ها شاید در جریان اسارت جان داده باشند.

وزارت عدلیه اسرائیل امروز شنبه گفت که با تصویب موافقت‌نامه آتش‌بس روز شنبه، ۲۹ ماه جدی،

توسط حکومت اسرائیل، در مرحلهٔ اول اجرای آن ۷۳۷ زنداانی فلسطینی از زندان‌های اسرائیل آزاد خواهند شد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، می‌گوید وضعیت مبهمی که در چند روز گذشته در مورد این موافقت‌نامه وجود داشت، به پایان رسید.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل

حماس پذیرفته است که در روز اول اجرای این موافقت‌نامه، سه گروگان زن را رها کند و در مرحله دوم، گروگان‌های دیگر به شمول سربازان مرد رها می‌شوند.

حماس می‌گوید، که ۴ گروگان دیگر زن در روز هفتم تطبیق این موافقت‌نامه رها می‌شوند و ۲۶ نفر باقی‌مانده در ظرف ۵ هفته آزاد خواهند شد.

حماس گفته است تا زمانی که موافقت‌نامه آتش‌بس عملی نشده است و نظامیان اسرائیلی کاملاً این قلمرو فلسطین را ترک نکرده‌اند، گروگان‌های باقی‌مانده رها نخواهند شد.

در جنگ غزه تا حال بیش از ۴۶ هزار نفر کشته شده‌اند و بسیاری آن‌ها زنان و کودکان استند.

جنگ غزه از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار باشندهٔ این منطقه، ۹۰ درصد آن‌ها را از خانه‌های‌شان بی‌جا کرده و به زیربناهای منطقه آسیب بزرگ رسانده است.