سفارت ایالات متحده در مانیل پایتخت فیلیپین روز یکشنبه ۱۹ جنوری در صفحه ایکس «توییتر سابق» خود در اعلامیهای گفت که این افغانها، بین تاریخ های ۱۵ تا ۱۷ جنوری با پروازهای تجاری به ایالات متحده رسیده اند .
در اعلامیه به نقل از کانیشکا گنگوپادیا، سخنگوی این سفارت آمده که از حکومت فیلیپین بهخاطر همکاری و حمایت آنها و از تلاشهای ایالات متحده برای کمک به مهاجران افغان قدردانی کرده است.
چند هفته قبل شماری از افغان که تعداد آنان مشخص نشده جهت طی مراحل پرونده مهاجرتی امریکا به فیلپین انتقال یافتند،هزینه اقامت و انتقال آنان توسط ایالات متحده تأمین میشود.
افراد انتقال یافته از جمله کسانی بودند که واجد شرایط «اس آی وی» بودند اما پس از خروج نیروهای ایالات متحده و ناتو از افغانستان در اگست ۲۰۲۱، انتظار رفتن به امریکا را می کشیدند.
بیشتر در این باره: آیا فلیپین پل عبوری افغانها به امریکا شده میتواند؟بسیار خوشحالم که بعد از یک انتظار طولانی در افغانستان به مقصد رسیدیم
روح الله یکی از کارمندان سابق ناتو در افغانستان میگوید که اخیرا از پاکستان به فیلیپین و سپس به امریکا انتقال یافت.
او روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت: «ما حدود یک ماه در فیلیپین منتظر طی مراحل کیس «اس آی وی» خود بودیم، پروسه خوب پیش میرفت آزار اذیت نبود، مصاحبه دادیم معاینات صحی شدیم و انتقال یافتیم. بسیار خوشحالم که بعد از یک انتظار طولانی در افغانستان به مقصد رسیدیم.»
ایالات متحده امریکا در تابستان سال گذشته توافقی را با حکومت فیلیپین به امضا رساند که بر اساس آن فیلیپین میزبان یک مرکز پردازش ویزه ایالات متحده برای مهاجران افغان و میزبان موقت تعداد محدود آنان خواهد بود.
در حالیکه نگرانیها از مواضع سختگیرانه دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در قبال مهاجرین مطرح است، اما شماری از افغان ها که کیس های «اس آی وی » دارند و در افغانستان و کشور های سومی به سر میبرند، امیدوارند که اداره جدید ایالات روند انتقال آنها را سرعت بخشد.
موسی که از هشت ماه در پاکستان منتظر طی مراحل پرونده «اس آی وی» یا ویزه خاص مهاجرتی خود به امریکا است به رادیو آزادی گفت: «هشت ماه میشود که در پاکستان همینجا خواب استیم. سرنوشت ما نامعلوم است. نه پس افغانستان رفته میتوانیم و نه اینجا گذاره میشود. هر لحظه زیر تعقیب پولیس میباشیم، امیدواریم با آمدن ترمپ مشکل ما حل شود و از این سرگردانی نجات پیدا کنیم .»
آرزو داریم ترامپ برای کسانی که در افغانستان یا کشورهای سوم مانده اند کاری بکند تا به زودی به امریکا منتقل شوند
یک دیگر از دارندگان کیس «اس ای وی » که به دلیل حساسیت موضوع نخواست از او نام ببریم میگوید که سه و نیم سال پیش به این برنامه درخواست داده، اما تا اکنون شامل پروسه انتقال نشده است.
اوگفت: «من دارنده کیس (اس ای وی) هستم، ما تقریبا سه و نیم سال پیش به این برنامه درخواست دادیم، اما بدبختانه تا هنوز منتقل نشدیم، آرزو داریم ترامپ برای کسانی که در افغانستان یا کشورهای سوم مانده اند کاری بکند تا به زودی به امریکا منتقل شوند.»
پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان هزاران افغان که با نهادهای مختلف امریکایی طی ۲۰ سال در افغانستان همکاری داشتند و جانشان در افغانستان در خطر بود کشور را ترک کردند.
ایالات متحده امریکا ویزهٔ «اسآیوی» یا ویزۀ خاص مهاجرت را برای افغانهای میدهد که مستقیماً با آنها کار کردهاند و تا کنون هزاران افغان از طریق همین ویزه به امریکا منتقل شدهاند و شماری دیگر در برخی کشور ها در انتظار انتقال به امریکا به سر میبرند
به اساس معلومات وزارت خارجه امریکا از ماه جنوری سال ۲۰۲۱ به اینسو بیش از ۷۸ هزار تن از «متحدان افغان ایالات متحده»، ویزای خاص مهاجرت یا «اسآیوی» دریافت کردهاند.
در اعلامیه این وزارت که هفته گذشته نشر شد به نقل از انتونی بلینکن وزیرخارجه ایالات متحده امریکا آمده که این رقم بیش از ۵۱ درصد تمامی ویزههای «اسآیوی» صادرشده از زمان آغاز این برنامه را نشان میدهد.