این بانک در گزارش تازه خود با عنوان «امنیت غذایی جهانی» که روز سهشنبه منتشر شد، هشدار داده که این رقم تا ماه مارچ سال ۲۰۲۵ به ۱۴.۸ میلیون نفر خواهد رسید که معادل ۳۲ درصد جمعیت افغانستان است.
بانک جهانی: وضعیت اقتصادی افغانستان همچنان در حال بدتر شدن است
گزارش همچنان اشاره میکند که میلیونها خانواده در افغانستان با کاهش درآمد و محدودیت دسترسی به منابع اساسی مواجه هستند.
بانک جهانی اعلام کرده که وضعیت اقتصادی افغانستان همچنان در حال بدتر شدن است، قیمت تیل افزایش یافته و مردم با بیکاری مستمر و شرایط نامساعد اقلیمی دچار هستند.
براساس این گزارش، آسیبهای اقلیمی و بازگشت مهاجران افغان از کشورهای همسایه این مشکلات را بیشتر کرده، فشارهای اقتصادی افزایش یافته و وضعیت بحرانیتر شده است.
در همین حال، تعدادی از خانوادههای نادار میگویند که به دلیل بیکاری با مشکلات جدی اقتصادی مواجهاند.
بیشتر در این باره: بیکاری، بزرگترین آزمون در افغانستانآنها میگویند که در فصل زمستان نه تنها توان گرم کردن خانههای شان را ندارند، بلکه به دلیل درآمد پایین حتی نمیتوانند نیازهای اولیه خانوادههایشان را تأمین کنند.
اجمل، یکی از باشندگان ولایت ننگرهار، به رادیو آزادی گفت:
«بیکاری و بیروزگاری ما را بسیار ناامید کرده است، در چوک برای کارگری مینشینیم، اما هیچ کاری پیدا نمیشود، درآمد بسیار کم است و مصارف بسیار زیاد، اصلاً نمیدانیم چه کار کنیم، باید برای ما کار پیدا شود تا بتوانیم برای فرزندان خود نفقهای پیدا کنیم.»
لیلما، یکی از باشندگان شهر جلالآباد، مرکز این ولایت، میگوید که پدرش در نظام جمهوری مخلوع وظیفه داشت، اما حالا بیکار است و نمیتواند کاری پیدا کند.
پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، بیکاری و فقر در این کشور افزایش یافته است
«وضعیت اقتصادی ما بسیار خراب است، حتی توان خرید نان خشک را نداریم و منتظر هستیم که همسایهای برای ما نان خشک بیاورد، کسی در خانواده ما کار ندارد، در زمان جمهوری، پدرم وظیفه داشت، اما حالا در خانه است، پدر و مادرم هر دو بیمار هستند، خودم از پوهنتون فارغ شدهام، اما بر کار ما زنان محدودیت وجود دارد، توانایی این را ندارم که حتی پدر و مادرم را به شفاخانه صحت عامه ببرم و تداوی کنم.»
این در حالی است که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، بیکاری و فقر در این کشور افزایش یافته است.
سازمان ملل متحد گزارشهایی از کاهش کمکهای بینالمللی به افغانستان منتشر کرده که این امر نیازهای بشری مردم را بیشتر کرده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانهٔ سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در سال روان ۲۰۲۵، حدود ۲۲.۹ میلیون افغان که تقریباً نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل میدهد، به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.