به گفتۀ سیگار، در حالی که این کمکها ممکن است از قحطی در مواجهه با فروپاشی اقتصادی جلوگیری کرده باشد، اما طالبان را از گروگان گرفتن شهروندان امریکایی، نقض حقوق زنان و دختران، سانسور رسانهها، اجازه ندادن به تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن تروریستها و هدف قرار دادن مقامهای نظام پیشین افغانستان باز نداشته است.
بر اساس گزارش ادارۀ سرمفتش ویژۀ امریکا برای بازسازی افغانستان، ممکن حکومت و کانگرس امریکا بخواهند که موضوع بازگرداندن نزدیک به 4 میلیارد دالر پول صندوق امانت پولی افغانستان در سویس را به کنترل دولت ایالات متحده بررسی کنند.
ایالات متحده در سال ۲۰۲۲، ۳.۵ میلیارد دالر از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را که در امریکا مسدود شده بود، به صندوق امانت پولی افغان در سویس منتقل کرد که به گزارش سیگار، اکنون مقدار آن با سود حاصل از آن به نزدیک به ۴ میلیارد دالر افزایش یافته است.
سیگار میگوید که طالبان خواستار دسترسی به این پول هستند، اما به گفتۀ این اداره، هیچ حق قانونی برای دسترسی به آن ندارند، زیرا ایالات متحده آنها را به عنوان دولت افغانستان به رسمیت نمیشناسد و در کنار قرار داشتن در فهرست ویژۀ تروریستهای جهانی ایالات متحده، تحت تحریمهای ایالات متحده و ملل متحد قرار دارد.
مقامهای طالبان تا به حال به گونۀ رسمی به این گزارش سیگار واکنش نشان ندادند.