طالبان نشستی را برای تعیین حق مالکیت چمن حضوری کابل راه اندازی کرد

چمن حضوری کابل، آرشیف

درحالی که چمن حضوری کابل از چندین سال به این طرف به یک مخروبه مبدل شده ودروضعیت نامناسب قراردارد، اکنون حکومت طالبان مصمم است تا سرنوشت حق مالکیت این محل را مشخص کرده و اجرای طرحی سیستماتیک برای استفاده مناسب از آن را روی دست بگیرد.

خبرگزاری باختر تحت کنترل حکومت طالبان روزشنبه ۱۳دلو گزارش داده که به این منظور جلسه سه جانبه میان نماینده گان وزارت های شهرسازی ومسکن، اطلاعات وفرهنگ وریاست کمیته ملی المپیک حکومت طالبان برگزارشده است.

دراین نشست تاکید شده که برای بهره برداری سالم طرحی درمورد چمن حضوری تهیه شده و در آن به ارزش های تاریخی، فرهنگی، اقتصادی،عایداتی، محل برای عبادت و فواید عامه درنظرگرفته شود.

همچنان در جلسه فیصله شده که در جلسه بعدی طرح منظم و جامع برای ملکیت و استفاده درست از آن تهیه شده و با ارائه اسناد و دلایل و پس از فیصله کمیته برای فیصله نهایی به رهبر حکومت طالبان ملاهبت الله اخندزاده فرستاده شود.

شماری از ورزشکاران، به‌ویژه فوتبالیست‌های افغان، می‌گویند که چمن حضوری از گذشته ها برای تمرینات شان یک مکان خوب بود و باید تنها برای فعالیت‌های ورزشی بازسازی شود.

تلاش شود تا چمن حضوری برای جوانان وورزشکاران سرسبز شود

احمد یکی از جوانان است که درحال حاضرروزانه برای تمرینات ورزش فوتبال به چمن حضوری رفته وتمرینات خود را به پیش میبرد روز یکشنبه به رادیوآزادی گفت چمن حضوری یک میدان خوب برای تمرینات ورزشی جوانان است.

«چمن حضوری جایست که ما بخاطر شوق وعلاقه که به ورزش داریم در آنجا میرویم فوتبال بازی میکنیم، اما نمیدانم که امارت اسلامی اگر تصمیم دارد که چیز های دیگری اینجا بسازد، باید این کار را نکند، خواهش من این است که چمن حضوری یک میدان ورزشی از سابق در کابل است و تلاش شود تا چمن حضوری برای جوانان وورزشکاران سرسبز شود.»

عصمت قادری عضو پیشین تیم ملی والیبال افغانستان نیز نظرمشابهی دارد.

«چمن حضوری یکی از برجسته ترین میدان های است که سابقه زیاد دارد وحتی به نام این خارجی ها آشنایی دارند و یک میدان بسیارمهم است این میدان باید بازسازی شود بخاطری که همه برای ورزش کردن ازجمله فوتبال، والیبال، پینگ پانگ و فوتسال میایند واین تنها باید یک میدان ورزشی باشد.»

چمن حضوری از ده‌ها سال به این‌سو همچنان برای رژه‌های نظامی، برنامه‌های تفریحی به شمول کنسرت های هنرمندان ، تمرین‌ها و مسابقات مختلف ورزشی استفاده می‌شد

تلاش کردیم نظر اتل مشوانی سخنگوی کمیته ملی المپیک را دراین مورد بگیریم، اما تا نشرگزارش به پرسش های ما پاسخ نداد.

اما او پیش از این به رادیو آزادی گفته بود که تصمیم گرفته شده که این زمین به آنان داده شود و آنها برنامه و طرح بازسازی آن را دارند که با همکاری بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.

از چمن حضوری، به‌ عنوان بزرگ‌ترين ساحۀ ورزشی کابل یاد می‌شود که با حدود بیش از ۱۰۰ جریب مساحت، از ده‌ها سال به این‌سو همچنان برای رژه‌های نظامی، برنامه‌های تفریحی به شمول کنسرت های هنرمندان ، تمرین‌ها و مسابقات مختلف ورزشی استفاده می‌شد.

این ساحه در سال ۱۳۸۹ به هزينه "دو میلیون دالر" کمک "بنیاد عزیزی" و "شرکت مخابراتی (ام تی ان) بر اساس توافقنامۀ با کميته ملى المپيک، بازسازی و در سال ۱۳۹۰ به بهره برداری سپرده شد.

اما رفته رفته این چمن به دلیل عدم توجه دوباره به خرابه و حتی در نظام جمهوریت به محل بودوباش معتادین مبدل شد.

هرچند ورزشکاران وجوانان می‌خواهند تا چمن حضوری بار دیگر به گونه اساسی بازسازی و در اختیار جوانان و ورزشکاران گذاشته شود، اما این که رهبری حکومت طالبان درمورد سرنوشت چمن حضوری چه تصمیم خواهد گرفت با گذشت زمان روشن خواهد شد.