مجاهد: "دشمنان ما خوشحال نشوند، رهبری طالبان دچار اختلاف نیست"

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، آرشیف

در پی افزایش گزارش ها در مورد اختلافات میان سران طالبان،حکومت طالبان مدعی است که هیچ‌گونه اختلافی در سطح رهبری طالبان وجود ندارد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان ناوقت دوشنبه (۱۵ دلو ) در یک گفتمان مجازی در شبکهٔ اکس (تویتیر سابق) گفت که حکومت آنان از ابتدا برای جلوگیری از تفرقه و جنگ‌های داخلی شکل گرفته است. او گفت: "ما کاملا به افغانان اطمینان می دهیم که به امارت اسلامی شک نداشته باشند. اتحاد در بین امارت اسلامی واقعیت است. حاکمیت امارت امروز و فردا واقعیت است. تعهد بزرگ برای حفظ این امارت هم واقعیت است، نباید کسی به این شک کند. ما نه تحت تاثیر کسی میاییم و نه باید دوستان ما وارخطا/ نگران شوند، نه افغانان وارخطا شوند و نه دشمنان ما خوشحال شوند."

مجاهد در حالی این اظهارات را بیان می کند که اخیرا گزارش های در مورد اختلافات درونی حتی در سطح بلند رهبری حکومت طالبان وجود دارد.

اختلافات مطرح شده بیشتر در مورد ادامه محدودیت های آموزش دختران در افغانستان می‌باشد.

بیشتر در این باره: عباس ستانکزی: "هیچ توجیه برای ممنوعیت آموزش دختران وجود ندارد. "

به تازگی روزنامه گاردین هم گزارش داده که شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان پس از آنکه بار دیگر انتقاد های را در مورد محدودیت های آموزش دختران مطرح کرده ، مجبور به فرار از افغانستان شده و به امارات متحده عربی رفته است.

حکومت طالبان در باره رفتن شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه حکومت آنان ابراز نظر نکرده است.

تنها ستانکزی نه، بل‌که پیش از این نیز شماری از مقام های طالبان به شمول سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان و محمد نبی عمری، معین این وزارت، از عملکرد حکومت طالبان به ویژه در بخش آموزش دختران انتقاد کرده اند.

بیشتر در این باره: واکنش دانش آموزان دختر در بارۀ حمایت یک مقام دیگر طالبان از حق آموزش آنها

با این حال آگاهان سیاسی می‌گویند که ناخشنودی سران طالبان یکی پی دیگر از سیاست های رهبری این گروه، نشان دهنده اختلافات میان آنان است.

غوث جانباز یکی از آگاهان سیاسی روز سه شنبه در این مورد به رادیو آزادی گفت: "از نظر تاریخی و سیاسی فروپاشی گروه حاکم یعنی گروه طالبان در افغانستان یک امری کاملاً طبیعی است. این کار دیر یا زود صورت می گیرد. سران این گروه یکی پی دیگر از سیاست های یکی دیگر اظهار ناخشنودی می‌کنند، اظهار عدم موافقت می‌کنند، گریزان می‌شوند. مثال های خوبی افتراق عمیق و فروپاشی متدرج این گروه شبه نظامی افراطی دینی است."

از سوی دیگر گزارش‌ها از سفر سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان به امارات متحده عربی منتشر شده و گفته شده که او پس از تقریباً دو هفته هنوز به افغانستان بازنگشته است.

طالبان هرچند تلاش می‌کنند اختلافات داخلی خود را از دید عموم و رسانه‌ها پنهان کنند، اما برخی از رهبران آنان هر از گاهی اظهاراتی را مطرح می‌کنند که نارضایتی آشکار از فرمان‌های ملا هبت‌الله اخندزاده در رهبر طالبان را نشان می‌دهد.