چین در اقدام متقابل بر کالاهای امریکایی تعرفه وضع کرد

پس از اجرایی شدن تصمیم ایالات متحده برای افزایش تعرفه‌ها بر چین، در پاسخ چین اعلام کرد که تعرفه‌های واردات از امریکا را افزایش خواهد داد.

بیجینگ این تصمیم را پس از آن اعلام کرد که دونالد ترمپ رئیس‌جمهور امریکا، طبق تصمیم خود تعرفه گمرکی بر تمامی واردات از چین را به میزان ده درصد افزایش داد.

واشنگتن اعلام کرده است که دلیل افزایش تعرفه‌ها بر واردات چین این است که چین مانع صادرات فانتانیل به ایالات متحده نمی‌شود.

در یک اقدام جداگانه اعلام کرد که اداره گمرکات این کشور به دلایل امنیتی، بر صادرات پنج نوع مواد کیمیاوی از جمله تیلوریوم و روتینیوم به امریکا وضع کرده است.

وزارت مالیه چین امروز سه‌شنبه ۴ فبروری اعلام کرد که از تاریخ ۱۰ فبروری، تعرفه بر صادرات زغال‌سنگ و گاز طبیعی مایع از امریکا به ۱۵ درصد و همچنین بر نفت خام، تجهیزات زراعتی و برخی از موترها به ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

از سوی دیگر، وزارت تجارت چین در یک اقدام جداگانه اعلام کرد که اداره گمرکات این کشور به دلایل امنیتی، بر صادرات پنج نوع مواد کیمیاوی از جمله تیلوریوم و روتینیوم به امریکا وضع کرده است.

در عین حال بیجینگ در پاسخ به اقدام ایالات متحده، تحقیقات ویژه‌ای در مورد گوگل نیز آغاز کرده است.

سایت گوگل در انترنیت چین مسدود است.

جنگ تجاری میان امریکا و چین نشانه‌ای از ادامه جنگی است که از اولین دوره ریاست جمهوری دونالد ترمپ آغاز شد. ترمپ در دوره اول خود تعرفه‌ها را بر واردات از چین به این دلیل افزایش داد که بیجینگ را تحت فشار قرار دهد، و چین نیز همانند حالا تعرفه‌ها را از طرف خود افزایش داد.

طبق تصمیم ترمپ تعرفه بر واردات چین به ۱۹ درصد افزایش یافته است که نشان‌دهنده شش برابر افزایش نسبت به گذشته است.

اما تعرفه چین بر واردات امریکا که به ۲۱ درصد افزایش یافته، سه برابر نسبت به قبل افزایش یافته است. به این ترتیب، روابط میان دو قدرت اقتصادی بزرگ جهان با توجه به بحران به وجود آمده، بازارها را تحت فشار شدید قرار داده است.

عرفه بر واردات چین به ۱۹ درصد افزایش یافته است که نشان‌دهنده شش برابر افزایش نسبت به گذشته است.

درتاریخ دوم فبروری که ایالات متحده بر واردات چین تعرفه‌ها را افزایش داد، چین گفت که در مقابل به این اقدامات در سازمان تجارت جهانی دعوای حقوقی باز کرده و اقدامات تلافی‌جویانه انجام خواهد داد، اما در آن زمان جزئیاتی در این مورد ارائه نکرد.

جنگ تجاری میان بیجینگ و واشنگتن در حالی شدت گرفته است که دونالد ترمپ از تهدید افزایش ۲۵ درصدی تعرفه‌ها بر واردات از مکسیکو و کانادا عقب‌نشینی کرده است.

در این زمینه، توافقی میان سه کشور در سوم فبروری صورت گرفت.

براساس این توافق، ایالات متحده تصمیم خود را به مدت ۳۰ روز به تعویق انداخت و در مقابل، امتیازاتی از مکسیکو و کانادا در زمینه جلوگیری از جرایم در مرز مشترک دریافت کرد.

اما با چین هیچ توافقی انجام نشده و قصر سفید اعلام کرده است که ترمپ تا پایان هفته جاری پلانی برای گفتگو با شی جین پینگ رئیس‌جمهور چین ندارد.