ایالات متحدهٔ امریکا از توانایی شاخه ولایت خراسان گروه تندرو دولت اسلامی داعش در افغانستان و منطقه ابراز نگرانی کرد.
دوروتی شیا، نمایندهٔ امریکا، در نشست روز دوشنبهٔ شورای امنیت که برای بررسی فعالیت گروه دولت اسلامی داعش دایر شده بود، با ابراز نگرانی از توانایی این گروه برای جذب افراد در افغانستان و پاکستان گفت:
"طوریکه گزارش سرمنشی ملل متحد تأکید میکند، گروههای وابسته به داعش در آسیای میانه، بخصوص شاخه خراسان داعش، نیز یک تهدید جهانی محسوب میشوند. ما همچنان از تواناییهای جناح خراسان داعش برای طراحی، اجرای حملات، و همچنین تلاشهای جلب و جذب افراد، بخصوص در افغانستان و پاکستان، نگران هستیم."
معاون سرمنشی و رئیس دفتر ملل متحد برای مبارزه علیه تروریزم نیز در این نشست شورای امنیت، شاخه خراسان گروه دولت اسلامی داعش را یک تهدید جدی برای افغانستان و جهان دانست.
ولادیمیر ایوانویچ ورونکوف، با ارائهٔ معلومات دربارۀ فعالیتهای تروریستی که صلح و امنیت جهانی را تهدید میکند، به نشست شورای امنیت گفت که گزارشهایی از سفر تروریستان خارجی به افغانستان وجود دارد.
آقای ورونکوف افزود که شاخه خراسان گروه دولت اسلامی داعش نهتنها حملاتی در افغانستان انجام داده، بلکه برخی حملات حامیان خود در اروپا را نیز طراحی کرده است.
وی به این نشست گفت که داعش هنوز هم از کشورهای آسیای میانه سربازگیری میکند.
وی گفت با اینکه ملل متحد و متحدان منطقهای و بینالمللی برای جلوگیری از فعالیت داعش تلاش میکنند، ولی این گروه هنوز هم به فعالیت خود ادامه میدهد.
عزتالله پیژاند، کارشناس امور سیاسی، میگوید تجارب نشان میدهد در هر کشوری که حکومت ممثل ارادهٔ مردم نباشد، فرصت فعالیت گروههای دهشتافگن در آن بیشتر است.
"بناءً اگر جامعهٔ جهانی و همچنین سازمان ملل متحد میخواهند که این معضل را از اساس ریشهکن کنند، باید از حمایت طالبان دست بردارند و در افغانستان در مورد یک حکومت قانونمند و متکی به ارادهٔ مردم فکر کنند."
با برگشت طالبان به قدرت در افغانستان، با اینکه جنگ و خشونت کاهش یافته، ولی گروه داعش باز هم حملات مرگباری انجام داده است.
معاون سرمنشی و رئیس دفتر ملل متحد برای مبارزه علیه تروریزم دربارۀ فعالیتهای گروه داعش در شرق میانه و افریقا نیز معلومات داده، گفت که بعد از سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، زمینهٔ رشد داعش در این کشور مهیا شده است.
ولادیمیر ایوانویچ ورونکوف افزود که هزاران تن از افراد داعش و اعضای خانوادههای آنها در اردوگاههایی در شمالشرق سوریه نگهداری میشوند.
آقای ورونکوف گفت که بیش از ۷۰۰ عراقی، صدها نفر سوری و ۸۶۰۰ تن از اتباع کشورهای دیگر در این اردوگاهها بسر میبرند.
منیراکرم، نمایندهٔ پاکستان، به این نشست شورای امنیت گفت که گروه داعش در افغانستان و پاکستان پیوسته سربازگیری میکند.
وی افزود که شبکهٔ القاعده در شرق میانه ضعیف شده ولی در افغانستان دوباره ظهور کرده است.
حکومت طالبان بارها ادعا کرده که گروه داعش برای حملات در افغانستان از مراکز خود در پاکستان استفاده میکند.
حکومت طالبان در روزهای اخیر از بازداشت برخی اعضای داعش نیز خبر داده، گفت که این افراد از پاکستان وارد خاک افغانستان شده بودند.
اسلامآباد چنین ادعاهای طالبان در گذشته را تکذیب کرده است.