با پیروزی ائتلاف محافظه‌کاران مسیحی به‌رهبری فریدریش مرتس در انتخابات جرمنی، پناهجویان افغان نگران آیندۀ شان استند

فریدریش مرتس، رهبر حزب دمکرات مسیحی

با پیروزی ائتلاف محافظه‌کاران مسیحی به‌رهبری فریدریش مرتس در انتخابات پارلمانی جرمنی، نگرانی پناهجویان افغان و افرادی که در انتظار انتقال به این کشور‌اند، بیشتر شده است.

این ائتلاف که خواستار اعمال قوانین سخت‌گیرانه در خصوص مهاجرت است، دو روز قبل پیشتاز این انتخابات شد.

شماری از مهاجران افغان ساکن این کشور امیدوار‌اند جرمنی همچنان به حمایت خود از افغان‌ها ادامه دهد، اما درعین‌حال می‌گویند که از احتمال رفتارهای تبعیض‌آمیز در برابرشان نگران‌اند.

Your browser doesn’t support HTML5

با فرارسیدن انتخابات در جرمنی، افغانهای مهاجر نگران سرنوشت خود استند

زاهد مصطفی، یکی از مهاجرین افغان در جرمنی، سه‌شنبه ۷ حوت به رادیو آزادی گفت:

تغییراتی هم در پذیرش مهاجرین اتفاق می‌افتد.

«محدودیتی که جریان راست افراطی در آلمان خواستارش است، ممکن است آن محدودیت اعمال نشود، ولی در سطحی احزابی که در قدرت‌اند، این محدودیت را پیش می‌آورند تا کسانی که از بی‌توجهی به این سیاست دولت در قبال مهاجران ناراضی‌اند، به سمت آی‌اف‌دی نروند. پس تصور من این است که تغییراتی هم در پذیرش مهاجرین اتفاق می‌افتد و هم در استرداد مهاجرین که حالا به‌شکلی در جامعهٔ جرمنی پذیرفته یا ادغام نمی‌شوند.»

خوشحال آصفی، یکی دیگر از مهاجرین افغان در این کشور، می‌گوید:

«نگرانی‌ها از قبل وجود داشت، هر حکومتی که در هفته‌های آینده در جرمنی ساخته می‌شود، دیگر ماه‌عسل یک تعداد از مهاجرین آهسته اما پیوسته تمام خواهد شد، محدودیت‌ها و مشکلات بیشتر خواهد شد.»

از سوی دیگر، برخی افغان‌ها که در کشورهای همسایهٔ افغانستان، به‌ویژه در پاکستان، منتظر انتقال به جرمنی‌اند، نیز از تأثیرگذاری سیاست‌های ضد مهاجرتی بر روند انتقال افغان‌های در معرض خطر به این کشور، در هراس‌اند.

مهاجرینی که در کشورهای ثالث منتظر انتقال‌شان به جرمنی‌اند، نگرانی‌های زیادی دارند.

شگوفه، یکی از آن‌ها، به رادیو آزادی گفت:

«مهاجرینی که در کشورهای ثالث منتظر انتقال‌شان به جرمنی‌اند، نگرانی‌های زیادی دارند، ازجمله نتیجهٔ تصمیم دولت جدید این کشور در قبال مهاجرین. خواهش و درخواست من از کشور جرمنی این است که کسانی که با هزاران مشکلات و چالش‌ها به کشورهای سوم آمدند و منتظر انتقال‌اند، درخواست‌شان را دقیق بررسی کرده و به خواست‌شان جواب مثبت بدهند.»

این در حالی است که بر اساس گزارش رسانه‌های جرمنی، ازجمله ولت آم زونتاگ، پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی در جرمنی، حکومت این کشور دو پرواز چارتر صدها پناه‌جوی افغان از پاکستان به جرمنی را به حالت تعلیق درآورد، اما این روزنامه نوشته که وزارت خارجهٔ این کشور دلیل آن را مسائل تخنیکی عنوان کرده است.

انتخابات پارلمانی جرمنی در ۲۳ فبروری برگزار شد، انتخاباتی که موضوع مهاجرت یکی از مهم‌ترین موضوعات در کارزارهایش بود.

در این انتخابات، ائتلاف محافظه‌کاران به‌رهبری فردریش مرتس ۲۱۰ از ۶۳۰ کرسی پارلمان جرمنی را به دست آورد که دولت بعدی را با ائتلاف با احزاب دیگر تشکیل خواهد داد.

حزب فردریش مرتس در مبارزات انتخاباتی، بیشتر بر کاهش مالیات، تقویت اردو و اصلاح قوانین مهاجرت تأکید داشت.

رویدادهایی که در این کشور از سوی برخی مهاجران رخ داده، بحث چگونگی مهاجرت را بیش از هر زمان دیگر داغ‌تر کرده است.

پس از حملاتی که به‌گفتهٔ پولیس این کشور توسط افغان‌ها صورت گرفته، احتمال می‌رود رأی‌دهندگان را به‌طور فزاینده‌ای به خواسته‌ها در مورد اتخاذ سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر در قبال مهاجرت ترغیب کرده باشد و به‌نظر می‌رسد همهٔ احزاب سیاسی با نشان دادن واکنش در این مورد، مواضع جدی‌تری در قبال سیاست‌های مهاجرتی اتخاذ کرده‌اند.