شکایت دست فروشان از مسئولین شاروالی کابل

شماری از دست فروشان کنار جاده در شهر کابل شکایت دارند که مسئولین ریاست شاروالی طالبان در کابل مانع کار شان می شوند. آنها در صحبت با رادیو آزادی گفتند که برای کار و بار شان جای مناسب در نظر گرفته نشده و خود شان توان پرداخت مالیات بلند و کرایه دکان ها را ندارند.

یکی از جاده های شهر کابل است که تعداد زیادی از دست فروشان در آن از صبح تا شام مصروف کار هستند، اما شاکی اند که مسئولین ریاست شاورالی طالبان در کابل مانع فعالیت شان می شوند.

شماری از آنان در صحبت با رادیو آزادی گفتند از این که توان پرداخت کرایه دکان و مالیات بلند را ندارند مجبور اند بر روی جاده ها کار کنند ، هر از گاهی از طرف شاروالی طالبان در کابل مورد اذیت و آزار قرار گرفته، کراچی های شان ضبط می شود.

این دستفروشان همچنان شاکی اند برای فعالیت آنان محل مناسب در نظر گرفته نشده است.

یکی از آنان که نخواست نامش در گزارش گرفته شود در صحبت با رادیو آزادی گفت:

ما اگر جایی استاد می شویم از طرف شاروالی نفر میاید کراچی های ما را هم می برند و در ساحه هم ما را نمی مانند، وقتی می گوییم برای ما یک جای مناسب پیدا کنید که یک لقمه نان پیدا کنیم، جای مناسب هم برای ما تدارک نمی بینند، کراچی را که می برند تا 10، 15 روز تلاش می کنیم که کراچی خود را بگیریم، کسانی که امکانات دارند دوباره کراچی خود را می گیرند کسانی که امکانات ندارند کراچی خود را هم از دست می دهند.


یکی دیگر از آنها که او نیز نخواست نامش در گزارش گرفته شود، شکایت مشابهی دارد:

"یک بار غرفه ساختند، غرفه ها را پس کردند مارکیت ساختند، آنجا مستقر کردند، ولی یک جای مشخص را برای ما تعیین نکرده اند، هر روز موقعیت ها را تغییر می دهند و از طرف روز میایند و نمی گذارند که ما کراچی را در سرک عمومی، جایی که بیروبار است و خرید و فروش زیاد است، ایستاد کنیم."

مسئولان ریاست شاروالی حکومت طالبان درکابل هر چند پیش ازاین گفته اند که محلات مشخصی را برای دست ‌فروشان در نظر گرفته اند، اما انتقاد دست فروشان این بوده تا برای شان جای های مناسبی در نظر گرفته شود تا برای فروشات شان مناسب باشد و بتوانند به طور دوامدار در آنجا به کار خود ادامه بدهند.

خواستیم در مورد خواسته های این دست فروشان از نعمت الله بارکزی سخنگوی شاروالی حکومت طالبان در کابل، بپرسیم، اما او به تماس های رادیو آزادی پاسخ نداد.

اما پیش از این شاروالی حکومت طالبان در کابل گفته که اقدام برای ممانعت از کار دست فروشان کنار جاده به هدف بهتر شدن نظم شهر انجام می شود.

شکایت ها در مورد منع کار دست فروشان کنار جاده در حالی مطرح می شود که مردم افغانستان با بحران اقتصادی شدیدی روبرو اند.

سازمان های بین المللی از جمله اداره هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) می گوید در سال جاری ۲۰۲۵ حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.