هیدر بار، معاون بخش زنان این سازمان در صحبت با رادیو آزادی گفت که نقض حقوق زنان در افغانستان "خطر واقعی برای حقوق زنان در سطح جهان است".
" متأسفانه عدم هماهنگی، عدم اقدام، عدم اولویت بندی و فقدان رهبری، از جمله از سوی سازمان ملل، وجود دارد، این یک مشکل واقعاً جدی است، نه تنها به این دلیل که اجازه می دهد آسیبی که طالبان بر زنان و دختران افغان وارد می کند ادامه یابد و روز به روز عمیق تر شود، بلکه به این دلیل که خطری واقعی برای حقوق زنان در سطح جهان ایجاد می کند."
هیدر بار، معاون بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر
خانم بار در صحبت با رادیو آزادی افزود که که باید به خواست فعالان حقوق زن در مورد به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان توجه جدی شود.
در عین حال شماری از زنان و دختران در افغانستان نیز با انتقاد از آنچه بی توجهی جامعه جهانی در زمینه حقوق زنان میدانند، خواهان اقدامات ملموس و جدی هستند.
بهار، یکی از دختران محروم شده از آموزش در صحبت با رادیو آزادی گفت "جامعه جهانی که همیشه از حقوق بشر و آزادی انسان ها صحبت می کند، در برابر وضعیت فعلی ما دختران افغان کاملاً سکوت کرده و این بی تفاوتی، سکوت و عدم اقدام جامعه جهانی برای ما پیامد های بسیار سنگینی داشته است. ما کاملاً امید خود را از دست داده ایم. منحیث یک دختر افغان از جامعه جهانی این خواهش را دارم که ما را نادیده نگیرد، سکوت خود را بشکند و برای دختران و زنان افغان اقدامات عملی و جدی داشته باشد."
گلرخ آرمل یکی از باشندگان شهر کابل روز جمعه به رادیو آزادی گفت "تنها خواست من نه بلکه خواست تمام زنان و دختران افغان از جامعه جهانی این است که بلاخره یک تصمیم بگیرند و زنان افغان را از این اسارت آزاد کنند."
حکومت طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان در آگست ۲۰۲۱، محدودیتها و ممنوعیتهای متعددی را بر آموزش، کار، فعالیتهای سیاسی و اجتماعی زنان و دختران افغان و گشتوگذار آزادانهی آنان وضع کرد.
گلچهره یفتلی یکی از فعالان حقوق زن در صحبت با رادیو آزادی گفت که در فرصتهای متعدد خواستار توجه جامعۀ جهانی به وضعیت زنان افغانستان شده است
او در صحبت با رادیو آزادی افزود "من به عنوان یک فعال حقوق زن از جامعه جهانی همیشه خواستهام و میخواهم که در مقابل این همه خشونت سکوت نکنند، روابط سیاسی و دیپلوماتیک خود را مشروط بر رعایت حقوق زنان بسازند، صدای زنان افغان را بشنوند و در کنار مبارزات مدنی بی وقفۀ شبانه روزی زنان بایستند."
هرچند این محدودیتهای حکومت طالبان بر زنان با واکنشهای گستردۀ افغانها و جامعۀ جهانی مواجه شده، اما تغییری در رویکرد حکومت طالبان به وجود نیامده است.
مقامات طالبان ادعا می کنند که حقوق همه مردم افغانستان به شمول زنان افغان در چارچوب قوانین اسلامی مصون است، اما نهادهای معتبر اسلامی، از جمله سازمان همکاری های اسلامی، گفته اند که محدودیت طالبان بر آموزش و کار دختران و زنان موازی با اصول اسلامی نیست.