تخمین شده است که حدود ۱۴۶۰۰ افغان و ۷۹۰۰ شهروند کامرون از این اقدام متاثر میشوند.
اقامت حفاظتی موقت (Temporary Protection Status) به شهروندان کشور های داده می شود که شاهد حوادث طبیعی، جنگ و دیگر رویداد های استثنایی اند.
تریشیا مکلالین، سخنگوی وزارت امنیت داخلی امریکا، جمعه ۲۲ حمل، در یک اعلامیه گفت که این وزارت به این نتیجه رسیده است که شرایط در افغانستان و کامرون دیگر با این معیارها همخوانی ندارد.
به این اساس از ماه می، یعنی ۱۸ روز بعد، اسناد اقامت حفاظتی موقت شهروندان افغانستان و کامرون که در امریکا زندگی میکنند دیگر اعتبار نخواهد داشت.
جریان اخراج افغانها توسط نیروهای ناتو از افغانستان، آگست ۲۰۲۱
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ حکومت امریکا بیش از ۸۲ هزار افغان را به بیرون از افغانستان انتقال داد.
در این میان بیش از ۷۰ هزار تن به اساس برنامۀ موسوم به "پَرول" با اسناد اقامت موقت دو ساله وارد امریکا شدند.
خبرگزاری رویترز به نقل از مدافعان حقوق مهاجران گزارش داده است که در روز های اخیر شماری از پناهجویان، به شمول افغانها، پیام دریافت کرده اند که اسناد اقامت موقت آنها باطل شده و به آنها هفت روز فرصت داده شده است که امریکا را ترک کنند.
تریشا مکلالین، سخنگوی وزارت امنیت داخلی امریکا هفتۀ گذشته تائید کرد که اسناد اقامت دوسالۀ شماری از پناهجویان باطل شده است.
دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا که در ماه جنوری دوباره به قدرت رسید، تعهد کرده است که مهاجران غیر قانونی را اخراج خواهد کرد.
او بالای سیاست مهاجرت جو بایدن، رییس جمهور پیشین امریکا، انتقاد کرده و گفته است که ادارۀ بایدن با اقدامات فراقانونی به مهاجران اجازۀ اقامت قانونی را در این کشور داده است.
ترمپ در دورۀ اول ریاست جمهوریاش، بین سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۲۱ نیز تلاش کرد تا اسناد "اقامت حفاظتی موقت" مهاجران را باطل کند، اما موفق نشد، زیرا محاکم فدرال با او مخالفت کردند.