او گفته بود مذاکرات در روم برگزار خواهد شد.
خبرگزاری رسمی ایرنا به نقل از اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارتخارجۀ ایران گزارش داده است که تصمیم گرفته شده تا عمان همچنان میزبان این مذاکرات باشد و دور دوم این مذاکرات ۱۹ اپریل برگزار خواهد شد.
پیشتر از این اعلام ایران، تاجانی در ۱۴ اپریل گفت که ایتالیا درخواست طرفهای ذیربط را دریافت کرده و اعلام کرد که روم میزبان مذاکرات خواهد بود.
او به خبرنگاران در جریان سفر به اوساکای جاپان گفت: «ما مثل همیشه، آمادهٔ میزبانی از نشستهایی هستیم که میتوانند نتایج مثبتی داشته باشند، اینبار در زمینهٔ مسئلهٔ هستهای.»
تاجانی افزود: «روم خود را بهعنوان پایتخت صلح و میانجیگری ثابت میکند. ما همچنان از تمامی مذاکراتی که میتواند به حل مسئلهٔ هستهای و برقراری صلح منجر شود، حمایت خواهیم کرد.»
بر اساس گزارشی که از سوی خبرگزاری رسمی عراق منتشر شد، عباس عراقچی، وزیر خارجهٔ ایران نیز به همتای عراقی خود گفته بود که دور بعدی گفتوگوها در روم خواهد بود.
تهران و واشنگتن هر دو اعلام کردهاند که دور نخست مذاکرات «مثبت» و «سازنده» بوده است.
هیئت ایران در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده در ۱۲ اپریل .
در یک تحول غیرمنتظره، عراقچی و استیف ویتکوف، نمایندهٔ ویژهٔ ایالاتمتحده در امور شرقمیانه، پس از پایان مذاکرات در عمان، مختصر ملاقات کردند، تحولی که سبب افزایش خوشبینیها دربارهٔ پیشرفت در روابط بین دو کشور شده است.
تهران تأیید کرده که عراقچی پیش از دور بعدی مذاکرات با ایالات متحده، به مسکو سفر خواهد کرد.
از سوی دیگر، ایران در ۱۳ اپریل تأیید کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA)، در ۱۶ اپریل به ایران سفر خواهد کرد.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالاتمتحده گفته است میخواهد اطمینان حاصل کند که ایران هرگز به سلاح هستهای دست نخواهد یافت.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده
ایران تأکید میکند که برنامهٔ هستهایاش صلحآمیز است. این کشور در تلاش دستیافتن به توافقی است که به لغو تحریمهایی بینجامد که اقتصادش را به شدت زیانمند کرده است.
ترامپ هشدار داده که در صورت عدم دستیابی به توافق با ایران، حملات نظامی با مشارکت بالقوهٔ اسرائیل علیه تأسیسات هستهای ایران انجام خواهد شد.
تخمینها نشان میدهد که ایران میتواند در کمتر از یک هفته برای ساخت یک بمب مقدار کافی یورانیوم غنیسازی کند و در مدت یک ماه، مواد لازم برای چندین بمب را تهیه کند.
در اینحال، اتحادیهٔ اروپا در ۱۳ اپریل علیه ۷ مقام زندان و قضایی ایران بهدلیل بازداشت شهروندان کشورهای عضو اتحادیه، تحریم وضع کرد.
کایا کالاس، مسئول سیاستخارجی اتحادیهٔ اروپا، گفت که این تحریمها پاسخی بود به «گروگانگیری مورد حمایت حکومت» ایران از شهروندان اروپایی.
او در پیوند با برنامهٔ هستهای ایران گفت چونکه مهلت آکتوبر برای بازگرداندن تحریمهای سازمانملل علیه تهران در حال نزدیکشدن است، حلوفصل سریع این قضیه ضروری است.