اما خامنهای از مقام های ایران خواست که مسایل کشورشان را به گفتگوها با ایالات متحده گره نزنند، او مدعی شد که در دور مذاکرات قبلی با قدرتهای جهان که ده سال پیش انجام شد، به گفته خامنهای همه چیز به پیشرفت آن مذاکرات مشروط شده بود.
به این گفتوگوها نه به صورت افراطی خوشبین هستیم و نه به صورت افراطی بدبین
رهبر ۸۵ ساله ایران در مورد دور جدید مذاکرات هستهای ایران با ایالات متحده گفت که "به این گفتوگوها نه به صورت افراطی خوشبین هستیم و نه به صورت افراطی بدبین."
دور اول مذاکرات بین تهران و واشنگتن ۲۲ حمل در مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد و طرفین آن را "مثبت و سازنده" ارزیابی کردند.
در حالی که گزارش شده بود دور بعدی گفتوگوها در روم، پایتخت ایتالیا، برگزار خواهد شد، اما سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که دور جدید باز هم در مسقط خواهد بود و روز ۳۰ حمل انجام میشود.
رهبر ارشد جمهوری اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود، با بیان اینکه "مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد"، تأکید کرد که "خطوط قرمز برای ما و برای طرف مقابل کاملاً روشن است".
او توضیحی در این زمینه نداد، اما سپاه پاسداران ایران، روز سهشنبه گفت که
"امنیت ملی و قدرت دفاعی و نظامی جز خطوط قرمز ایران است که در هر شرایطی درباره آن گفتوگو و مذاکره نمیشود."
امنیت ملی و قدرت دفاعی و نظامی جز خطوط قرمز ایران است
امریکا به طور فزایندهای نگران ذخایر یورانیوم ایران است که به گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی، مواد لازم برای غنیسازی در سطح ۹۰ درصد و ساخت چند سلاح اتمی را در اختیار دارد.
تهران میگوید هیچ برنامهای برای ساخت سلاح اتمی ندارد و اهداف برنامه هستهای اش «صلحآمیز» است.
رئیس جمهور دونالد ترمپ در ۲۰ حمل هشدار داد که اگر ایران دست از برنامه هستهای خود نکشد با حمله نظامی روبهرو میشود که از سوی اسرائیل هدایت خواهد شد.