پاکستان از کشته شدن ده‌ها شورشی در مرز افغانستان و تبادل آتش با هند در کشمیر خبر داد

اردوی پاکستان در وزیرستان جنوبی، آرشیف

نیروهای امنیتی پاکستان می‌گویند که از ورود ده‌ها تن از شبه نظامیان که قصد داشتند از افغانستان به این کشور عبور کنند، جلوگیری کرده و آنها را کشته اند.

اسلام آباد با نشر اعلامیه‌ای ناوقت یکشنبه ۲۷ اپریل، مستقیماً هند را برای هجوم شبه نظامیان از افغانستان مقصر ندانست اما گفت که این شورشیان از سوی "اربابان خارجی" شان برای انجام حملات تروریستی در داخل خاک پاکستان فرستاده شده‌اند.

در اعلامیه آمده است که اردوی پاکستان ۵۴ شورشی را که از افغانستان عبور می‌کردند کشته است و همچنان ادعا کرد که گزارش های استخباراتی نشان می‌دهد که این شبه نظامیان"خوارج" بودند، اصطلاحی که اسلام آباد برای جنگجویان تحریک طالبان پاکستان استفاده می‌کند.

براساس اعلامیه‌ای اردوی پاکستان، یک گروه بزرگ از شورشیان یکشنبه شب در ساحه عمومی حسن خیل، واقع در وزیرستان شمالی از سوی نیروهای امنیتی این کشور کشته شدند.

وزارت داخله پاکستان نیز با تایید این خبر یکبار دیگر از حکومت طالبان خواسته که علیه جنگجویان تحریک طالبان پاکستان اقدامات جدی کند و مانع استفاده آنها از خاک افغانستان علیه این کشور شود.

حکومت طالبان هنوز در مورد این اظهارات پاکستان چیزی نگفته است اما پیش از این گفته بود که هیچگاه اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده شود.

براساس گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، برخی از مقام های پاکستانی بدون ارائه شواهد ادعا می‌کنند که هند رقیب دیرینه هسته‌ای این کشور، شورشیان را تشویق می‌کند تا توجه اردوی پاکستان را از بحران در حال وقوع در منطقه مورد منازعه کشمیر منحرف کند.

این درحالیست که اردوی پاکستان همچنان از درگیری با نیروهای هند در مرز میان دو کشور خبر داده است.

تنش‌ها میان این دو کشور همسایه رقیب پس از حمله افراد مسلح بر جهانگردان در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترول هند شدت گرفت.

در این حمله که در ۲۲ اپریل رخ داد به گفته مقام های هندی ۲۶ غیرنظامی کشته شدند.

پس از این حمله هند، پاکستان را به حمایت از تروریسم فرامرزی متهم کرد اما اسلام آباد این را رد می‌کند.

پس از حمله اخیر در کشمیر، هند یک سلسله اقدامات جدی را علیه پاکستان اعلام کرد که لغو ویزای شهروندان پاکستان، کاهش روابط دیپلوماتیک و تجاری، بستن گذرگاه اصلی مرزی و تعلیق یک قرارداد مهم آب میان دو کشور شامل آن می‌باشند.