اظهار آمادگی زلنسکی برای گفت‌وگوهای مستقیم با پوتین در ترکیه

ولودیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین روسای جمهور اوکراین و روسیه

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده روز یکشنبه (۲۱ ثور و ۱۱ می ) پس از آن خواستار اشتراک اوکراین در گفتگوهای مستقیم با روسیه شد که ولادیمیرپوتین رئیس جمهور روسیه پیشنهاد گفتگوهای مستقیم با کییف را در ترکیه مطرح کرد.

پیش از آن ، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین و متحدین اروپایی اش خواستار آتش بس سی روزه شده بودند.

ترمپ در پستی در پلتفرم اجتماعی اش موسوم به Truth Social گفت که پوتین "نمیخواهد" یک توافق آتش بس با اوکراین داشته باشد و در عوض خواهان مذاکرات مستقیم در مورد پایان احتمالی خونریزی است.

رئیس جمهور ایالات متحده افزود که "

اوکراین باید فوراً با این توافق کند و دست‌کم این امکان فراهم می‌شود که ببینند توافقی ممکن است یا نه،

و اگر نباشد، رهبران اروپا و امریکا درک روشنی از وضعیت خواهند داشت و می‌توانند بر اساس آن اقدام کنند.»

زلنسکی به دنبال اظهارات ترمپ خواستش را برای یک آتش بس «کامل و پایدار» تکرار کرد.

او در عین حال گفت که

«شخصاً» برای مذاکره با پوتین در ترکیه روز پنجشنبه ۱۵ ماه می حاضر خواهد بود.


چند ساعت بعد از اینکه کیت کیلوگ نمایندۀ دونالد ترمپ در امور اوکراین از درخواست کییف برای آتش بس حمایت کرد، ترمپ از اوکراین خواست که از پیش شرط خود برای آتش بس صرف نظر کند و مستقیماً با روسیه وارد مذاکره شود.

ولادیمیر پوتین در نشست خبری در نیمۀ شب در ۱۱ می درخواست رهبران اروپایی و اوکراین را برای آتش بس ۳۰ روزه در جنگ اوکراین نادیده گرفت و در عوض پیشنهاد گفتگو هایی مستقیم صلح را با کییف بدون قید و شرط مطرح کرد که احتمالاً در ۱۵ می در استانبول انجام خواهد شد.

دفتر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه می گوید که اردوغان در یک مکالمۀ تلفنی به پوتین روز یکشنبه گفت، انقره آماده است که از مذاکرات برای آتش بس و صلح دایمی بین روسیه و اوکراین میزبانی کند.

اردوغان در یک تماس تلفنی جداگانه با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفته است که «نقطه عطف تاریخی در تلاش‌ ها برای پایان دادن به جنگ میان اوکراین و روسیه فرا رسیده .»

رئیس‌جمهور فرانسه و فردریش مرتس ، کایراستارمر و دونالد توسک صدراعظمان جرمنی ، ‌بریتانیا و پولند پس از دیدار در کییف روز شنبه پیشنهاد کردند که سر از ۱۲ می آتش بس نافذ شود.

این رهبران به مسکو هشدار دادند که در صورت رد پیشنهاد آتش بس با تحریم های گستردۀ جدید مواجه خواهد شد.

ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجۀ روسیه در صحبت با رسانه های طرفدار کرملین ، درخواست کییف را برای آتش بس رد کرد و گفت که پوتین این را در بیانیۀ خود واضح ساخت که نخست در مورد علل اصلی مشکلات گفتگو شود و سپس شاید بتوانند در مورد یک آتش بس صحبت کنند.