گفتگوی حکومت طالبان و مقامات روسی؛ ابراز امیدواری برای گسترش همکاری‌های اقتصادی

مقامات حکومت طالبان در افغانستان می‌گویند که هیئت آنها به رهبری ملا عبدالغنی برادر، معاون ریاست الوزراء در امور اقتصادی، روز پنجشنبه درحاشیه شانزدهمین مجمع اقتصادی بین‌المللی کازان با تعدادی از مقامات ارشد روسیه در مورد گسترش همکاری‌های اقتصادی بین افغانستان و روسیه گفتگو کرد.

اعلامیه معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء گفت ملا برادر با آرتیوم الکسیویچ زدونوف، رئیس جمهور جمهوری موردوویا در روسیه، دیدار کرد. به اساس این اعلامیه، این دیدار در حاشیه مجمع اقتصادی کازان انجام شد و جانبین در مورد امکانات گسترش همکاری در زمینه‌های زراعت ، تجارت، برق، صنعت و معدنیات گفتگو کردند.

در این بیانیه از قول ملا برادر آمده است که افغانستان فرصت‌های سرمایه‌گزاری گسترده‌ای در بخش‌های مختلف دارد و سرمایه‌گزاران خارجی می‌توانند در میوه‌های خشک و تازه، سنگ‌های قیمتی، سنگ مرمر، صنعت فرش‌های محلی و سایر منابع طبیعی سرمایه‌گذاری کنند. او همچنین گفته که افغانستان علاقه‌ مند به واردات تجهیزات صنعتی، تجهیزات برقی، محصولات نفتی و مواد ساختمانی از موردوویا است.

آرتیوم زدونوف، رئیس جمهور موردوویا، نسبت به گسترش تجارت با افغانستان ابراز امیدواری کرده گفت که آنها برای کار مشترک در زمینه‌های صحی، زراعت، انرژی و دواسازی آماده هستند. وی افزود که کشورش می‌خواهد صادرات را از طریق قزاقستان، ازبکستان و افغانستان آغاز کند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء دریک اعلامیه جداگانه گفت که ملا عبدالغنی برادر همچنین با مارات حسنولین، معاون صدراعظم روسیه، دیدار کرده و جانبین در مورد راه‌های گسترش بیشتر روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری گفتگو کرده‌اند. در این دیدار، ملا برادر از محکمه عالی روسیه برای حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه تشکر کرد.

اعلامیه از قول ملا برادر می افزاید که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را به یک مرکز اتصال اقتصادی در منطقه تبدیل کند و از روسیه می‌خواهد که در زمینه‌های توسعه شهری، جاده‌ها، برق، مکاتب، شفاخانه و کوریدورهای حمل و نقل همکاری کند. در بیانیه ای حکومت طالبان آمده است که آقای حسنولین، معاون صدراعظم روسیه، نسبت به گسترش همکاری‌ های دوجانبه با افغانستان ابراز امیدواری کرد و گفت که کشورش آماده است تا تیم‌های فنی را برای کمک به تکمیل کوریدور ترانس-افغان و ارتقای همکاری‌های تجاری، حمل و نقل و بانکی به کابل اعزام کند.

دراین میان ، واسیلی اسماکوف معاون اول وزیر صنعت وتجارت روسیه گفته است که :" روسیه زمینه همکاری تجارتی و اقتصادی با افغانستان را می ‌بیند، این کشور پتانسیل منابع و لوجستیکی بالایی دارد."

وی منابع افغانستان را شگفت‌انگیز خوانده است .

روسیه یکی از کشورهایی است که اگرچه حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت نشناخته است، اما با آن روابط دیپلماتیک دارد و دیپلمات‌های طالبان را در مسکو پذیرفته است.