«شب‌ها گرسنه‌ایم»: ۱۵ میلیون افغان با «ناامنی غذایی حاد» مواجه‌اند

گزارش جهانی بحران‌های غذایی می گوید که ۱۴.۸ میلیون نفر، معادل ۳۲ درصد نفوس افغانستان در سال جاری میلادی با سطوح بالای ناامنی غذایی حاد مواجه بوده اند.

در تازه‌ترین نسخه‌ گزارش جهانی بحران‌های غذایی که به روز چهارشنبه ۲۱ می نشر شده و وضعیت بحران غذایی را بین ماه های نوامبر۲۰۲۴ تا می ۲۰۲۵ در افغانستان بررسی کرده آمده که حدود ۳.۱ میلیون نفر از این میان در مرحله اضطراری قرار داشته اند.

در ادامه گفته شده که افغانستان، کشوری کم‌درآمد، از سال‌ها پیش با بحران غذایی شدید دست‌وپنجه نرم می‌کند و همیشه یکی از ده کشور با بدترین وضعیت ناامنی غذایی در جهان بوده است.

گزارش جهانی بحران‌های غذایی افزوده که کاهش تورم در سال ۲۰۲۴ باعث کاهش قیمت‌ها شد،اما رشد اقتصادی کند و بیکاری گسترده، قدرت خرید مردم را به ویژه در شهرها کاهش داد و انتظار می‌رود در سال جاری میلادی تورم افزایش یابد که این موضوع فشار بیشتری بر معیشت خانواده ها وارد خواهد کرد.

در این حال شماری از خانواده های نیازمند در افغانستان می گویند که با مشکلات روز افزون مواجه اند.

یک باشنده کابل که نخواست نام در گزارش گرفته شود در این مورد به رادیو آزادی گفت:

یقین به خدا کنید شب هایی است که گرسنه می باشیم

«یقین به خدا کنید شب هایی است که گرسنه می باشیم،بعضی شب ها همسایه ها نان می آورند،بسیار تلاش کردم که در جایی وظیفه پیدا کنم،پیدا نشد،باید کمک شود به مردم، مثل من هزاران تن دیگر به کمک ضرورت دارند که نیاز است برای شان کمک شود؛زیرا فعلا کار وجود ندارد که آدم کار کند.»

گزارش جهانی بحران‌های غذایی افزوده که سطح کلی درگیری‌های مسلحانه در افغانستان پایین باقی مانده است، اما نقض حقوق بشر و سرکوب جامعه مدنی، اقلیت‌ها، زنان و دختران همچنان ادامه دارد که مشارکت آنها در اقتصاد و دسترسی به غذا را محدود کرده است.

در ادامه آمده که شرایط جوی ناپایدار، باران های غیرمعمول و سیل‌های ویرانگر، کشاورزی و زیرساخت‌ها را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است.

گزارش جهانی بحران‌های غذایی می گوید که بحران تغذیه‌ای همچنان جدی است؛ تنها ۶.۸ درصد کودکان خردسال رژیم غذایی مناسب داشتند و بیماری‌های ساری مانند سرخکان و وبا «کلرا»شیوع یافته‌اند، دسترسی به آب پاک و خدمات صحی کاهش یافته و خشکسالی باعث افزایش بیماری‌ها شده و بسته شدن مراکز درمان سوءتغذیه، کودکان و مادران را در معرض خطر قرار داده است.

براساس این گزارش در سال ۲۰۲۴، حدود ۱.۳ میلیون افغان از ایران، پاکستان و کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته اند که آسیب‌پذیری این بازگشت‌کنندگان و بیجاشدگان داخلی به مشکلات اقتصادی، وضعیت مصونیت غذایی آنان را وخیم‌تر کرده است.

پیش از این ، دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) گفته است که شمار مجموعی نیازمندان به کمک های بشری در افغانستان زیر حاکمیت طالبان در سال جاری میلادی به حدود ۲۳ میلیون نفر می رسد.