منابع: درگیری میان طالبان و کشاورزان در بدخشان بر سر نابودی مزارع کوکنار ادامه دارد

عکس از آرشیف

به گزارش رسانه‌های محلی، درگیری‌ها میان نیروهای طالبان و کشاورزان در روستای فرغامنج، ولسوالی جرم ولایت بدخشان، برای سومین روز پیهم ادامه دارد. تنش‌ها پس از اقدام طالبان به تخریب مزارع کوکنار آغاز شده است.

شاهدان گفته‌اند که ساکنان منطقه در جریان راهپیمایی اعتراضی، تلاش کردند جسد یکی از کشته‌شدگان را با خود حمل کنند. طالبان صبح دوشنبه ۵ جوزا نیروهای کمکی به منطقه اعزام کردند.

برخی کشاورزان، با حمایت طالبان محلی، به مناطق کوهستانی عقب‌نشینی کرده و موضع دفاعی گرفته‌اند. این در حالی است که طالبان قبلا طبق فرمان رهبرشان، ملا هبت‌الله اخندزاده، کشت و قاچاق کوکنار را ممنوع اعلام کرده‌اند.

براساس گزارش یک نهاد سازمان ملل متحد، ممنوعیت کشت کوکنار از سال ۲۰۲۲ موجب کاهش عرضه تریاک و افزایش شدید قیمت آن شد. به اساس آن گزارش، ذخایر تریاک افغانستان در همان سال به بیش از ۱۳هزار تُن رسید که می‌تواند نیاز جهانی تا سال ۲۰۲۷ را پوشش دهد.

درگیری‌های مشابه در گذشته نیز در دیگر مناطق بدخشان بر سر تخریب مزارع کوکنار رخ داده است.