آنان همچنان میگویند که این توسعه ساختوساز باعث افزایش تراکم جمعیت در کابل نیز شده، که خود مشکلات متعددی را در بخشهای مختلف برای شهروندان بهوجود آورده است.
شهر قشنگتر شده، اما مشکل این است که این آپارتمانها و خانهها نه پارکینگ مناسب دارند، نه فضای سبز، نه محلی برای بازی کودکان
یک باشنده کارتهچهار کابل به شرط عدم افشای نام و تغییر صدا به رادیو آزادی گفت: "در کابل آپارتمانهای زیادی ساخته شده، شهر قشنگتر شده، اما تنها مشکل این است که این آپارتمانها و خانهها نه پارکینگ مناسب دارند، نه فضای سبز، نه محلی برای بازی کودکان. اگر در هنگام ساخت این بلاکها این موضوعات در نظر گرفته شوند، خیلی بهتر است."
همچنان مسعود، ساکن احمدشاه بابا مینه در شهر کابل، مشکل دیگری را یادآور میشود: "یکی از مشکلاتی که ما با آن مواجه هستیم کمبود آب است. در کابل خانهها و آپارتمانهای زیادی ساخته میشود، هر خانه از ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر چاه حفر میکند که این باعث کمآبی میشود،ما از دولت میخواهیم که به این مسئله توجه کند."
برخی از آگاهان امور ساختمانی از جمله انجنیر راحتگل زیارمل نگرانیهای شهروندان کابل را بجا میداند و میگوید که ساختوسازهای کنونی در کابل برخلاف ماستر پلان است.
او در مصاحبه با رادیو آزادی گفت: "بلندمنزل های فعلی که حدود ده، دوازده تا پانزده آپارتمان در یک نمره اعمار میشود، کاملا خلاف ماسترپلان است، زیرا ازدحام شهری را افزایش میدهد، پارکینگ ها در نظر گرفته نمیشود، ساحات سبز در نظر گرفته نمیشود، سیستم تصفیه هوا وجود ندارد، پیشروی نمای آن مسدود است، مهمتر از همه سیستم آبرسانی و دفع فاضلاب است که درست طراحی نشده است، محل که برای هفت نفر در نظر گرفته آیا می شود از آن هفتاد نفر استفاده کنند؟"
نمای از شهر کابل، آرشیف
پارکینگ ها در نظر گرفته نمیشود، ساحات سبز در نظر گرفته نمیشود، سیستم تصفیه هوا وجود ندارد
نعمتالله بارکزی، سخنگوی شاروالی کابل تحت کنترل حکومت طالبان، در یک پیام ویدیویی به رادیو آزادی گفت که آنان بر اساس طرزالعمل مشخص به شهروندان اجازه ساختوساز میدهند: "یک طرزالعمل مشخص وجود دارد و تمام اقدامات شاروالی براساس آن انجام میشود. ریاستهای استملاک، زیربنا و سرسبزی پس از تکمیل پلانهای مشخص، اجازه ساخت به شهروندان میدهند. براساس این طرزالعمل، باید ۳۰٪ زمین به فضای سبز اختصاص یابد، و همچنین فضای پارکینگ و خدماتی در نظر گرفته شود تا در آینده با مشکل کمبود پارکینگ و فضای سبز روبهرو نشویم."
مطیعالله عابد سخنگوی وزارت انرژی و آب حکومت طالبان، به تماس های رادیو آزادی پاسخ نداد، اما این وزارت پیشتر گفته بود که برای حل مشکل کمآبی در کابل، پروژه انتقال آب از دریای پنجشیر را بررسی کرده اند، که هزینهاش حدود ۲۰۰ میلیون دالر تخمین زده شده است.
قابل یادآوری است که ماه گذشته، سازمان بینالمللی "مرسی کورپس" هشدار داد که تا سال ۲۰۳۰ کابل به بحران جدی کمبود آب و خشکسالی روبرو خواهد شد.
این سازمان گفت که در ده سال گذشته، سطح آبهای زیرزمینی کابل تا ۳۰ متر پایین رفته که دلایل آن گسترش سریع شهرنشینی و تغییرات اقلیمی است.
مرسی کورپس همچنین گفته که ۸۰ درصد آبهای زیرزمینی فعلی کابل به دلیل سطح بالای عناصر کیمیایی حاصل از فاضلاب، آلوده و غیرقابل استفادهاند.
این سازمان جمعیت فعلی کابل را ۷ میلیون نفر برآورد کرده، در حالیکه بر اساس معلومات، ماستر پلان شهر فقط برای ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر طراحی شده است.
شهروندان کابل میگویند با وجود افزایش جمعیت در پایتخت، خدمات بهبود نیافته و این موضوع باعث نگرانی آنان برای آینده کابل و خودشان شده است.
پیشتر نیز از مشکلاتی چون کمبود برق، تنگی جادهها، کمبود ترانسپورت عمومی، افزایش موتر های شخصی و در نتیجه ازدحام، شکایت کرده اند.