واکنش ها به تصمیم روسیه برای به‌رسمیت‌شناسی طالبان

روسیه و طالبان

تصمیم روسیه مبنی بر به رسیمت شناختن حکومت طالبان واکنش های را به همراه داشته است.

چین از این تصمیم استقبال کرده است.

ماو نینگ سخگوی وزارت خارجۀ می‌گوید "اولتر از همه چین از تحول تازه در روابط بین روسیه و حکومت موقت افغانستان استقبال میکند. به حیث یک همسایۀ سنتی و دوست، چین همیشه باور داشته است که افغانستان نباید از جامعۀ جهانی جدا شود".

از سوی هم شماری از نهادهای مدنی، جنبش‌های اعتراضی و سازمان‌های حقوق بشری افغانستان با نشر اعلامیه های روز جمعه ۱۳ سرطان، تصمیم اخیر روسیه مبنی بر به‌رسمیت‌شناسی حکومت سرپرست طالبان را محکوم کرده و این اقدام را خلاف اصول های حقوق بشر و منشور سازمان ملل متحد خوانده اند.

در این اعلامیه مشترک این نهاد آمده است که این اقدام روسیه زنان، اقلیت‌های قومی و مذهبی، ژورنالیستان، نیروهای سابق امنیتی و فعالان مدنی را به حاشیه رانده و قربانی سیاست‌های سرکوبگرانه می‌سازد.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد نیز در صفحه ایکس خود نوشته است که «به‌رسمیت‌شناختن طالبان از سوی کشورهایی که در دو دهه گذشته حامی آن‌ها بوده‌اند، جای تعجب ندارد».

او افزوده است که اقدام به نفع طالبان است، اما بر زندگی مردم افغانستان تاثیر خواهد گذاشت.

جبهه مقاومت ملی افغانستان نیز با نشر اعلامیه‌ای ، شناسایی طالبان از سوی روسیه را اقدامی نگران‌کننده و در تضاد با مناسبات تاریخی میان دو ملت خوانده و هشدار داده است که این تصمیم به عادی‌سازی تروریزم و افراط‌گرایی در منطقه منجر خواهد شد.

تا اکنون هیچ کشور دیگری حکومت طالبان را که در آگست ۲۰۲۱ و پس از خروج نیروهای خارجی به رهبری ایالات متحده در افغانستان به قدرت رسید، به رسمیت نشناخته است. با این حال، چین، امارات متحدۀ عربی، ایران، ازبیکستان و پاکستان سفیرانی را برای گسترش روابط با طالبان به کابل فرستاده‌اند.