آنان از حکومت طالبان و مؤسسات امدادرسان خواهان کمک فوری به آسیبدیدگان اند.
فرید باشنده ولسوالی سپین غر ولایت ننگرهار به رادیو آزادی گفت: "در نتیجه سیلاب خسارات زیادی برای مردم وارد شده است، همچنان دیوار شصت متره قلعه خانه ما نیز از بین رفت؛ توان بازسازی آن را نداریم خواست ما از موسسات امداد رسان این است که در این بخش با ما کمک کنند."
بیشتر زمینهای زراعتی، راههای عمومی و جادهها را تخریب کرده است. همچنان سقفها و دیوارهای پنج خانه در نتیجه این سیلابها فروریخته اند
یکی دیگر از باشندگان ولسوالی سپینغر ولایت ننگرهار که خود را شینواری معرفی میکند نیز می گوید: "سیلاب بیشتر زمین های زراعتی و راههای عمومی و جادهها را تخریب کرده است. همچنان سقفها و دیوارهای پنج خانه در نتیجه این سیلابها فروریخته اند، خوشبختانه تلفات جانی ندارد؛ اما برای مردم و دهقانان منطقه ما خسارات مالی وارد شده است."
دفتر رسانههای طالبان در ننگرهار اعلام کرده که در پی سیلابهای اخیر، در ولسوالی نازیان یک کودک جان باخته و سه کودک زخمی شدهاند، در ولسوالی کوزکنر نیز یک کودک جان داده و در بتیکوت دو کودک دیگر زخمی شدهاند.
به گفته این اداره، سیلابها در ولسوالیهای گوشته، لعلپور، نازیان، مومندره، کامه و بتیکوت ننگرهار خانهها، زمینهای زراعتی و محصولات را تخریب کرده است.
در این حال وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان از وقوع بارانهای شدید و سیلابها در ۱۴ ولایت افغانستان به روز دوشنبه ۱۶ سرطان هشدار داده است.
پس از بارندگی شدید در افغانستان، آرشیف
این وزارت در اعلامیهای که در صفحه ایکس خود منتشر کرده، گفته که ولایت های نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کابل، کاپیسا، پنجشیر، پروان، لوگر،غزنی، میدان وردک، پکتیا، خوست و پکتیکا در نقاط مختلف باران های شدید (۱۰ تا ۴۵ ) ملی متر را شاهد خواهند بود.
شماری از آگاهان امور آب توصیه میکنند که با توجه به احتمال وقوع سیلابها در برخی مناطق، مردم باید تدابیر پیشگیرانهای اتخاذ کنند.
اطلاع رسانی یکی از عوامل بسیار مهم در کاهش تلفات و خسارات ناشی از سیلابها است
نجیب الله سدید یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت: "مردم باید در موقع که تشکیل ابرها صورت میگیرد، بخصوص بعد از ظهرها که تفاوت درجه حرارت در طبقات اتموسفیر زیاد میباشد بسیار متوجه باشند، مناطقی که در بالا دست (مرتفع )هستند وقتی از سیلاب مطلع میشوند باید به مناطق پایین دست (کم ارتفاع) اطلاع بدهند، اطلاع رسانی یکی از عوامل بسیار مهم در کاهش تلفات و خسارات ناشی از سیلابها و همچنان نیاز است که در این وقت سال هیچگونه مانع در سیلبرها (مسیرهای سیلاب) وجود نداشته باشد."
پیش از این اداره ملی مبارزه با حوادث طالبان اعلام کرده که سیلابهای اخیر در ۱۰ ولایت از جمله کابل، ننگرهار، پروان و لوگر ۵ کشته و ۸ زخمی برجا گذاشته است.
با وجود ادعای حکومت طالبان و برخی نهادها مبنی بر ارائه کمک به آسیبدیدگان سیلابها، متضررین بارها انتقاد کردهاند که این وعدهها تحقق نیافته است و با وجود از دست دادن سرپناه و اموال شان، کمکهای لازم به آنان ارائه نشده است.