همزمان برنامۀ جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد که تقریباً یکسوم مردم غزه "روزها است چیزی برای خوردن ندارند."
حماس واقعاً تمایلی به توافق نداشت.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا روز جمعه سوم اسد به خبرنگاران گفت: "حماس واقعاً تمایلی به توافق نداشت. بهنظر میرسد که آنها به دنبال مرگ هستند و این واقعاً بسیار بد است."
ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا حماس را یک گروه تروریستی میدانند.
ترمپ همچنین گفت: "آنها میدانند که پس از آزادی آخرین گروگانها چه خواهد شد و اساساً به همین دلیل تمایلی به توافق نداشتند."
بنیامین نتانیاهو، هم گفت اسرائیل اکنون به گزینههای "جایگزین" برای بازگرداندن گروگانها از غزه و پایان دادن به حکومت حماس در این منطقه میاندیشد.
صدر اعظم اسرائیل گفت: "ما با متحدان امریکایی خود اکنون در حال بررسی گزینههای جایگزین برای بازگرداندن گروگانها، پایان دادن به حکومت ترور حماس و تضمین صلح پایدار برای اسرائیل و منطقه هستیم."
استیو ویتکاف، نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور امریکا در امور شرق میانه نیز گفت واشنگتن گزینههای جایگزین برای وضعیت غزه را بررسی خواهد کرد، اما جزئیاتی ارائه نداد.
بهنظر میرسد که آنها (حماس) به دنبال مرگ هستند و این واقعاً بسیار بد است.
رئیسجمهور ایالات متحده نیز تأکید کرد "کار به جایی رسیده که باید کار را تمام کنیم" و افزود: "بهنظر میرسد که آنها (حماس) به دنبال مرگ هستند و این واقعاً بسیار بد است."
اسرائیل و ایالات متحده روز پنجشنبه، چند ساعت پس از آنکه حماس پاسخ خود را به طرح آتشبس ارائه داد، هیئتهای خود را از مذاکرات قطر خارج کردند.
منابع اولیه گفتند، این خروج تنها برای مشورت بوده و لزوماً به معنای شکست مذاکرات نیست، اما سخنان نتانیاهو نشان داد که موضع اسرائیل در طول شب سختتر شده است.
بهگزارش خبرگزاری رویترز، پیشنهاد مطرح شده شامل آتشبس ۶۰ روزه، ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه و آزادی بخشی از ۵۰ گروگان باقیمانده در برابر آزادی زندانیان فلسطینی از زندانهای اسرائیل بود.
اما این پیشنهاد بر سر میزان خروج نیروهای اسرائیلی و آیندۀ پس از ۶۰ روز آتشبس احتمالی (در صورت عدم دستیابی به توافق دائم) و همچنین تعداد زندانیان فلسطینی با اختلافنظر مواجه شد.
مذاکرات در حالی با بنبست مواجه شده که نگرانیهای بینالمللی در مورد گرسنگی فزاینده در غزه در حال افزایش است.
تقریباً یک نفر از هر سه نفر روزهاست که غذا نخورده است. سوءتغذیه بهسرعت در حال گسترش است.
سازمانهای کمکرسان بینالمللی هشدار دادهاند که گرسنگی گسترده اکنون در میان ۲.۲ میلیون ساکن غزه فراگیر شده است. اسرائیل از ماه مارچ همه تدارکات به این منطقه را قطع کرده بود و پس از بازگشایی در ماه می، محدودیتهای جدیدی اعمال شد.
برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) روز جمعه به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که تقریباً یکسوم مردم غزه «روزهاست چیزی برای خوردن ندارند» و بحران به «سطوحی تازه و حیرتآور" رسیده است.
در بیانیه این نهاد آمده است: "تقریباً یک نفر از هر سه نفر روزهاست که غذا نخورده است. سوءتغذیه بهسرعت در حال گسترش است و ۹۰ هزار زن و کودک بهطور فوری نیازمند درمان هستند."
همزمان با مذاکرات آتشبس، عملیات زمینی اردوی اسرائیل ادامه دارد. مقامات صحی غزه میگویند که حملات هوایی و تیراندازی اسرائیل در روز جمعه دستکم ۲۱ کشته برجای گذاشته است، از جمله پنج نفر در حمله به مکتبی که محل پناه گرفتن خانوادههای آواره بود.