ویتکاف: روسیه تضمین‌های امنیتی برای اوکراین را پذیرفته

استیو ویتکاف نماینده ویژه امریکا، عکس از آرشیف

استیو ویتکاف نماینده ویژه امریکا روز یک‌شنبه گفت ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در نشست آلاسکا با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا پذیرفته است که امریکا و متحدان اروپایی تضمین‌های امنیتی مشابه ماده پنج ناتو برای اوکراین پیشنهاد کنند.

او به شبکه سی‌ان‌ان گفت این نخستین بار است که پوتین با چنین امری موافقت کرده است.

اورزولا فن‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز در بروکسل در کنار زلنسکی از آمادگی اتحادیه اروپا برای مشارکت در این تضمین‌ها استقبال کرد.

ویتکاف افزود دو طرف بر سر «تضمین‌های امنیتی قوی و سرنوشت‌ساز» بحث کردند و روسیه تعهد داده است به دنبال تصرف سرزمین‌های جدیدی در اوکراین نرود. زلنسکی ضمن قدردانی از امریکا گفت هنوز جزئیات این تضمین‌ها روشن نیست و امنیت باید در عمل همانند ماده پنج ناتو کار کند.

او از اتحادیه اروپا به‌عنوان بخشی از این تضمین‌ها یاد کرد. ویتکاف همچنین از تصمیم ترامپ برای تمرکز بر توافق صلح به‌جای آتش‌بس فوری دفاع کرد و گفت پیشرفت زیادی حاصل شده است.

با این حال، وزیر خارجه امریکا مارکو روبیو تأکید کرد هنوز تا صلح نهایی فاصله زیادی وجود دارد و در صورت شکست مذاکرات، پیامدهای بیشتری برای روسیه در راه خواهد بود.