این وزارت در آن زمان اعلام کرده بود که دواهای وارداتی از پاکستان پس از ۲۰ دلو مشمول محصول گمرکی نخواهند شد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاستالوزای حکومت طالبان، در ماه عقرب گذشته در یک گردهمایی در کابل گفت که به وزارت مالیهشان دستور داده است که پس از سه ماه اجازۀ واردات دارو از پاکستان را ندهد.
یعقوب منگل، رئیس اتحادیۀ دوافروشان افغانستان، پیش از این به رادیو آزادی گفته بود که قبل از اعلام این خبر، ۶۰ درصد از داروهای مورد نیاز افغانستان از پاکستان وارد میشد، اما آنها در تلاش هستند تا این خلا را با داروهای هند، چین، بنگلهدیش و مالیزیا پر کنند.
در همین حال، پس از اعلام ممنوعیت واردات دارو از پاکستان، شماری از مالکان دواخانهها در افغانستان به رادیو آزادی گفتند که این اعلام منجر به کمبود دارو در بازارها شده و قیمت داروها را نیز افزایش داده است.