عربستان سعودی، پاکستان و ترکیه روز جمعه «۱۶ اسد» یک توافق دفاعی مشترک در شهر مکه امضا کردند، توافقیکه هدف آن تقویت همکاریهای امنیتی و بازدارندهگی جمعی میان سه کشور عنوان شدهاست.
در بیانیه مشترک این کشورها آمده است که بر اساس این توافق، حمله مسلحانه به هر یک از سه طرف، بهعنوان حمله به همه آنها تلقی خواهد شد.
با این حال، جزئیات تعهدات نظامی این پیمان اعلام نشدهاست.
یک مقام ترک گفته است که این توافق ماهیت دفاعی دارد، علیه هیچ کشور مشخصی نیست و برای پیوستن کشورهای دیگر منطقه نیز باز است.
این توافق در شرایطی امضا میشود که تنشهای امنیتی در شرق میانه افزایش یافته و کشورهای منطقه درباره چالشهای مرتبط با ایران، اسرائیل و نقش امنیتی ایالات متحده نگرانیهای را مطرح کردهاند.
ترکیه دومین ارتش بزرگ ناتو را در اختیار دارد. عربستان، قدرتمندترین کشور خلیج فارس، میزبان مقدسترین اماکن اسلامی و از بزرگترین صادر کنندهگان نفت جهان است و پاکستان نیز تنها کشور مسلمان دارای سلاح هستهای است.