طالبان: از ازدواج اجباری دو دختر ۶ و ۸ ساله در هلمند جلوگیری شد

آرشیف، تصویر جنبۀ تزئینی دارد.

طالبان می‌گوید که از دو مورد ازدواج دختران خردسال در هلمند جلوگیری کرده‌است.

اداره محلی حکومت طالبان در هلمند می‌گوید که اخیراً یک مرد در ولسوالی گرمسیر این ولایت دختر شش ساله‌اش را در بدل دو صد هزار کلدار پاکستانی به نکاح یک مرد ۶۰ ساله درآورده بود.

دفتر والی طالبان در هلمند روز یک‌شنبه در اعلامیه‌ی در صفحه اکس خود گفته که نکاح این دختر شش ساله که اجباری بوده، در نتیجه مداخله آنان فسخ شده‌است.

این اداره در یک اعلامیه جداگانه گفته است، یک دختر هشت ساله در ولسوالی نادعلی نیز از سوی خانواده‌اش به نکاح یک مرد ۸۰ ساله درآورده شده بود که اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان این نکاح را لغو کرده‌است.

این درحالی‌ست که بخش زنان ملل متحد (یو ان ومن) سال گذشته در گزارشی گفته بود که پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان و اعمال محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های گسترده بر زنان و دختران، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۲۰۲۶ میزان ازدواج دختران زیر سن قانونی ۲۵ درصد افزایش یابد.

در کنار نگرانی‌ سازمان‌های بین‌المللی از افزایش کودک‌همسری در افغانستان، اصول‌نامه‌ تفریق زوجین حکومت طالبان که چندی پیش در جریده رسمی‌شان نشر شد، در برخی موارد نکاح کودکان را "صحیح" دانسته است.