اعضای پیمان امنیت جمعی در نزدیکی مرزهای افغانستان تمرینات نظامی برگزار می‌کنند

تصویر آرشیف، اعضای نیروی های ویژه قزاقستان در مانور نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی

کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی قرار است از ۱۲ تا ۱۹ سپتمبر، تمرینات مشترک نظامی را تحت عنوان «مرزهای ۲۰۲۶» در قزاقستان برگزار کنند.

هدف از برگزاری این تمرینات، تقویت امنیت مرزها و هماهنگی عملیات مشترک نظامی عنوان شده است.

وزارت دفاع قزاقستان روز شنبه با نشر اعلامیه‌ای گفته که مرحلهٔ اصلی این تمرینات در میدان آموزشی نظامی «کوکتال» در منطقهٔ ژیتیسو برگزار خواهد شد.

کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی در این تمرینات، استقرار سریع نیروها، فرماندهی و کنترول مشترک و انجام عملیات نظامی مشترک در برابر تهدیدهای احتمالی امنیتی فرامرزی را تمرین خواهند کرد.

این تمرینات در حالی برگزار می‌شود که کشورهای آسیای مرکزی به دلیل نگرانی ‌های امنیتی مرتبط با وضعیت افغانستان، مرزهای جنوبی خود را از نزدیک زیر نظر دارند.

بر اساس این پیمان، احتمال عبور گروه‌های مسلح از افغانستان، قاچاق سلاح و قاچاق مواد مخدر از جمله تهدیدهای مهم امنیتی در منطقه به شمار می‌روند.