مرکز خبرنگاران افغانستان، بازداشت مؤقت ۱۲ خبرنگار و ضبط دوربینهای آنان از سوی اداره امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در خوست را محکوم کردهاست.
این مرکز روز سهشنبه «۱۷ سنبله» در اعلامیهی به نقل از منابع محلی گفته که این خبرنگاران حوالی ساعت ۹:۳۰ صبح، هنگام پوشش خبری یک نمایشگاه کتاب در ناحیه دوم شهر خوست، از سوی محتسبان متوقف و سپس بهگونه «تحقیرآمیز» به اداره امر به معروف انتقال داده شدند.
در اعلامیه آمده که خبرنگاران پس از چند ساعت آزاد شدند، اما وسایل تصویربرداریشان هنوز به آنان بازگردانده نشدهاست.
مرکز خبرنگاران افغانستان خواستار بازگرداندن فوری وسایل کاری خبرنگاران و پایان دادن به برخوردهای تحقیرآمیز با آنان شدهاست.
دفتر والی خوست در بیانیهی دستگیری خبرنگاران را تکذیب کرد، اما اذعان داشت به خبرنگارانیکه در حال پوشش خبری نمایشگاه بودند، از سوی نهاد حمایت از امر به معروف و نهی از منکر توصیه شده بود که از موجودات زنده عکس نگیرند.
مرکز خبرنگاران افغانستان هم گفته که این اقدام در چارچوب ممنوعیت نشر تصاویر موجودات زنده انجام شده که از اسد ۱۴۰۳ اجرایی شده و تاکنون در ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت کشور ابلاغ شدهاست.