روایت بازمانده‌گان حملات پاکستان؛ زنان و کودکان در میان قربانیان در هلمند و کنر

  • فایزه ابراهیمی

یک مرد در حال جمع‌آوری وسایل از میان آواره‌های خانه‌اش که از اثر حمله هوایی پاکستان در منطقه شلتن ولایت کنر افغانستان ویران شده‌است.

افراد ملکی، به خصوص زنان و کودکان تنها قربانیان حملات هوایی پاکستان بر برخی ولایات افغانستان، گزارش شده‌اند.

انارگل، از باشنده‌گان ولسوالی گرمسیر ولایت هلمند، یکی از این افراد است که می‌گوید چهار تن از اقاربش در حملات صبح زود پنجشنبه توسط جت‌های جنگی پاکستان کشته شده‌اند.

او در تماس تیلیفونی به رادیو آزادی گفت که کشته شده‌گان شامل یک پسر، دو دختر و مادر شان هستند.

انارگل افزود که هفت تن دیگر نیز زخمی و به شفاخانه محلی منتقل شده‌اند که وضعیت صحی یکی از کودکان وخیم گزارش شده‌است.

او افزود: "من صدای سه انفجار را شنیدم. در دو حمله اول، خانه‌های همسایه هدف قرار گرفتند و حمله سوم بر خانه کاکایم صورت کرد."

یکی از خانه‌های مسکونی که در حمله هوایی نیروهای پاکستانی بر هلمند ویران شده‌است.

داستان انارگل تنها گوشه‌ی از تلفات حملات هوایی پاکستان بر مناطقی در ولایات هلمند و کنر است، حملاتی که به‌گفته دفتر ملل متحد در افغانستان، دست‌کم ۱۰ غیر نظامی که اکثر شان کودک بودند، را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد.

یک باشنده محلی در مورد رویداد مشابه دیگری در ولسوالی شلتن ولایت کنر، به رادیو آزادی چنین گفت: "در این بمباران ۵ نفر شهید شده‌اند. این منطقهٔ چوگام در ولسوالی شلتن است، منطقه‌ی است که مردم در قریه‌های آن همه به مالداری مصروف هستند."

در پی این حملات، مقامات طالبان در افغانستان گفتند که ۹ غیر نظامی به شمول زنان و کودکان کشته شده‌اند.

اما مقام‌های پاکستانی ادعا کردند که به‌گفته آنان ۲۲ هراس‌افگن کشته شده‌اند.

اسلام‌آباد ادعا کرده که این حملات بر اساس آن‌چه «شواهد مؤثق» از فعالیت شبه‌نظامیان در منطقه خوانده، صورت گرفته است.

اسلام‌آباد کابل را به پناه دادن به شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان متهم می‌کند، گروهی که به‌گفته مقامات پاکستانی دست به حملاتی در داخل خاک پاکستان می‌زند، اما مقام‌های طالبان این اتهام را رد می‌کنند.

ویرانی‌ها بجا مانده پس از یک حمله انتحاری در خیبرپختونخوا که تحریک طالبان پاکستان مسئولیت آن را به دوش گرفته است.

نیروهای پاکستانی امسال چندین حمله را بر مناطقی در داخل افغانستان انجام داده‌اند که گزارش‌ها حاکی از کشته و زخمی شدن بیش از ۱،۰۰۰ غیر نظامی در این حملات است، موضوعی‌که روابط از قبل متشنج میان این دو کشور همسایه را تیره‌تر ساخته است.

در همین حال، تحریک طالبان پاکستان در نهم میزان با نشر اعلامیه‌ی ادعا کرد که در ماه گذشته ۳۳۴ حمله را در داخل پاکستان انجام داده‌است.

دفتر ملل متحد در افغانستان با تأیید تلفات غیر نظامیان در افغانستان، خواستار توقف فوری درگیری‌ها، خویشتن‌داری طرفین و احترام به حقوق بین‌الملل شده‌است.