عفو بین‌الملل: حکومت پاکستان نباید از وضعیت اضطراری برای سرکوب مخالفان و نقض حقوق بشر استفاده کند

سازمان عفو بین‌الملل نسبت به اعلام وضعیت اضطراری، بازداشت‌های سیاسی و استقرار اردوی پاکستان در ایالت خیبر پشتونخوا ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که دولت نباید از این وضع برای سرکوب مخالفان و نقض حقوق بشر استفاده کند.

بابو رام پانت، معاون بخش جنوب آسیا در این سازمان، روز دوشنبه ۲۰ میزان در بیانیه‌ای گفت که بازداشت خودسرانه چهره‌های سیاسی، از جمله وزیر اعلی خیبر پشتونخوا و اختلال در انترنت، نگرانی‌های جدی برانگیخته است.

عفو بین‌الملل با اشاره به سابقه ناپدیدسازی‌ها و قتل‌های فراقضایی در عملیات‌های ضدتروریستی پاکستان، هشدار داد که حضور اردو در این ایالت خطر استفاده غیرقانونی از زور را افزایش می‌دهد.

این نگرانی‌ها پس از آن مطرح می‌شوند که آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان، در ۱۱ اکتبر وضعیت اضطراری و حاکمیت والی را در ایالت خیبر پشتونخوا تصویب کرد.

دولت پاکستان افزایش حملات مسلحانه و مختل شدن روند اداره امور حکومتی بر اساس قانون اساسی در این ایالت را دلیل این تصمیم اعلام کرده است.

این سازمان از مقام‌ها خواست تا از اردو برای وظایف عادی پولیس استفاده نکنند و تمامی اقدامات امنیتی را مطابق با قوانین بین‌المللی حقوق بشر پیش ببرند.

بر اساس این تصمیم، دولت ایالتی خیبر پشتونخوا از قدرت برکنار شده و اختیارات مجلس ایالتی به پارلمان مرکزی پاکستان واگذار شده است.

از سال ۲۰۱۳، حزب تحریک انصاف، متعلق به عمران خان، صدراعظم پیشین پاکستان، در این ایالت قدرت را در دست داشته است.

سازمان عفو بین‌الملل از حکومت مرکزی پاکستان خواسته است در این مرحله حساس اطمینان حاصل کند که مقام‌های فدرال، تمام اقدامات انجام‌شده در چارچوب وضعیت اضطراری را به‌طور مستقل زیر نظر داشته باشند و تضمین کنند که هر اقدام صرفا بر اساس ضرورت جدی و متناسب با مقتضیات شرایط صورت می‌گیرد.

بیشتر در این باره:

نگرانی کمیته حفاظت از خبرنگاران از محدودیت انترنت و آزادی رسانه‌ها در خیبرپختونخوا

به گزارش فرانس پرس، پولیس پاکستان پس از اعلام وضعیت اضطراری در خیبر پشتونخوا، صدها نفر از اعضای حزب تحریک انصاف، متعلق به عمران خان، صدراعظم پیشین این کشور، را بازداشت کرده است.

دو مقام پولیس اکستان به شرط فاش نشدن نامشان به این خبرگزاری گفته‌اند که از روز یکشنبه تاکنون ۲۷۸ عضو این حزب بازداشت شده‌اند.

وضعیت اضطراری در خیبر پشتونخوا پس از آن اعلام شد که هزاران نفر از هواداران عمران خان برای چند روز پیاپی در اعتراض به ادامه بازداشت او تظاهرات کردند و تهدید کردند که به سوی اسلام‌آباد راهپیمایی خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، روز دوشنبه شمار زیادی از نیروهای پولیس در پیشاور مستقر شده بودند، برخی مسیرها با کانتینر و سیم خاردار مسدود شده بود و مکاتب نیز تعطیل بودند.

سازمان بین‌المللی ناظر بر اینترنت، نت‌بلاکس (NetBlocks)، نیز از اختلال شدید اینترنت در برخی مناطق ایالت خیبر پشتونخوا خبر داده است.

اگرچه رهبران حزب تحریک انصاف خواستار برگزاری اعتراضات جدید شده‌اند، اما به گزارش خبرگزاری فرانسه، شمار شرکت‌کنندگان در تظاهرات روز دوشنبه در مقایسه با روزهای گذشته بسیار کمتر بوده است.