در اعتراض به اخراج پناه‌جویان، صدها تن در میدان‌های هوایی جرمنی تجمع کردند

میدان هوایی بین‌المللی مونیخ

صدها تن روز شنبه در میدان‌های هوایی مختلف جرمنی در اعتراض به اخراج پناه‌جویان و بازداشت آنان پیش از اخراج، تظاهرات کردند.

صدها تن روز شنبه در میدان‌های هوایی مختلف جرمنی در اعتراض به اخراج پناه‌جویان و بازداشت آنان پیش از اخراج، تظاهرات کردند.

برگزارکنندگان این اعتراض‌ها می‌گویند افرادی که به حفاظت نیاز دارند، مستحق پناهندگی‌اند و نباید از جرمنی اخراج شوند.

جرمنی در ماه‌های اخیر، ده‌ها شهروند افغان را با پروازهای چارتر به افغانستان بازگردانده است. به گفتۀ حکومت این کشور درخواست پناهندگی برخی از این افراد رد شده و برخی دیگر مرتکب جرایم سنگین شده‌اند.

بیشتر این پروازهای ویژه از میدان هوایی لایپزیگ انجام شده‌اند؛ جایی که روز شنبه حدود ۴۰۰ تن در اعتراض به اخراج پناه‌جویان تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری دی‌پی‌ای جرمنی، سخنگوی ائتلاف برگزارکنندۀ اعتراض‌ها گفته است که آنان خواهان توقف فوری اخراج پناه‌جویان هستند زیرا کسانی که به دنبال حفاظت‌اند، حق درخواست پناهندگی دارند.

این سخنگو که نامش در گزارش ذکر نشده، افزوده که مایۀ تأسف است که حکومت جرمنی این حق را نقض می‌کند و در روند اخراج پناه‌جویان با طالبان همکاری دارد.

بیشتر در این باره:

سفر هیئت سه‌نفری طالبان به جرمنی

حکومت جرمنی اخیراً به چند تن دیگر از نمایندگان طالبان اجازه داده در نمایندگی‌های دیپلماتیک افغانستان در این کشور مستقر شوند.

به گفتۀ مقام‌های جرمنی، این اقدام برای تسهیل و تسریع روند اخراج شهروندان افغان انجام شده است.

بر اساس گزارش‌ها، جرمنی از زمان ازسرگیری روند اخراج افغان‌ها در اگست ۲۰۲۴ تاکنون نزدیک به ۳۰۰ تن را به افغانستان بازگردانده که بیشتر آنان به ارتکاب جرایم سنگین متهم دانسته شده‌اند.

با این حال، در میان افراد اخراج‌شده در ماه جولای گذشته، یک تن نیز شامل بود که درخواست پناهندگی‌اش رد شده بود.

رسانه‌های جرمنی ماه گذشته گزارش دادند که حکومت این کشور قصد دارد در آیندۀ نزدیک به ۵۰۰ شهروند دیگر افغان را که پولیس برای اخراج معرفی کرده است، از جرمنی بیرون کند. از این میان، ۲۶۷ تن سابقۀ جرمی یا دوسیۀ جنایی ندارند.

بیشتر در این باره:

جرمنی در نظر دارد نزدیک به ۵۰۰ مهاجر افغان را اخراج کند

شماری از پناه‌جویان افغان که پس از بازگشت طالبان به قدرت به جرمنی رفته‌اند، می‌گویند پس از ردشدن درخواست‌های پناهندگی‌شان نگران‌اند که با عملی‌شدن سیاست جدید حکومت جرمنی، آنان نیز در کنار افرادی که مرتکب جرم شده‌اند به افغانستان بازگردانده شوند.

نصرت، یک شهروند افغان مقیم جرمنی یک ماه پیش نگرانی خود را به رادیو آزادی بیان کرده بود:

"افزایش موارد اخراج، ما را با تشویش و فشار شدید روبه‌رو کرده است. وضعیت همه بسیار خراب است و همه نگران‌اند. برخی حتی از خانه‌های‌شان بیرون نمی‌ شوند زیرا می‌ترسند بازداشت شوند."

به‌جز لایپزیگ، در میدان‌های هوایی دیگر جرمنی نیز اعتراض‌ها برگزار شده بود. بیش از ۷۰۰ تن در نزدیکی میدان هوایی مونیخ، حدود ۳۰۰ تن در فرانکفورت و نزدیک به ۱۵۰ تن در میدان هوایی برلین ـ براندنبورگ تجمع کردند.

پولیس همچنین گفت که در میدان‌های هوایی کلن ـ بن و دوسلدورف، در هر کدام حدود ۵۰ تن دست به اعتراض زده بودند.

افزایش موارد اخراج، ما را با تشویش و فشار شدید روبه‌رو کرده است. وضعیت همه بسیار خراب است
نصرت یک شهروند افغان مقیم جرمنی

با این حال، شبکۀ برگزارکنندۀ این اعتراض‌ها به نام «ما متحد می‌شویم» شمار اشتراک‌کنندگان را بیشتر از این اعلام کرد و گفت که چندین هزار تن در اعتراض ‌های گروه‌های مختلف شرکت کرده بودند.

این شبکه که همراه با برگزارکنندگان محلی خواستار برگزاری تظاهرات شده بود، گفت اعتراض‌ها در فرانکفورت افزون بر مخالفت با اخراج پناه‌جویان، در واکنش به طرح ایجاد یک ترمینال ویژه برای اخراج آنان نیز برگزار شده بود.

یکی از سخنگویان این شبکه که نامش در گزارش ذکر نشده است گفت پولی که برای اخراج پناه‌جویان مصرف می‌شود، باید به‌جای آن برای برنامه‌های ادغام مهاجران در جامعه و فراهم‌کردن زمینه‌ های اسکان آنان هزینه شود.

او افزود که آنها با ایجاد هرگونه تأسیسات مرتبط با اخراج پناه‌جویان مخالف اند و خواهان آزادی رفت‌وآمد برای همۀ انسان‌ها هستند.

روند اخراج پناه‌جویان و دیگر شهروندان خارجی از جرمنی تنها به افغان‌ها محدود نیست، بلکه شهروندان سوریه، ترکیه، عراق، ایران، پاکستان و شماری دیگر از کشورها را نیز در بر می‌گیرد.

بر اساس آمار حکومت جرمنی، در شش ماه نخست سال ۲۰۲۶، یک‌هزار و ۵۶۵ شهروند ترکیه، ۶۰۵ شهروند گرجستان، ۵۳۷ شهروند الجزایر، ۴۹۵ شهروند سوریه و ۴۷۸ شهروند افغانستان از این کشور اخراج شده‌اند.

این افراد یا مستقیماً به کشورهای خود بازگردانده شده‌اند یا بر اساس مقررات دوبلین، به کشورهای دیگر اروپایی فرستاده شده‌اند که از طریق آن‌ها وارد جرمنی شده بودند.