اسلام‌آباد پیشنهاد واشنگتن برای انتقال افغان‌ها به افغانستان را بررسی می‌کند

آرشیف، شماری از پناهجویان افغان که در روند تخلیه به امریکا انتقال داده شده بودند.

وزارت امور خارجه پاکستان تأیید کرده که اسلام‌آباد پیشنهاد حکومت امریکا برای انتقال افغان‌ها از امریکا به افغانستان از طریق پاکستان را بررسی می‌کند.

این درحالی‌ست که یک محکمه فدرال امریکا در هفته جاری طرح انتقال ده‌ها افغان به افغانستان را متوقف کرد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه (۱۵ عقرب) به خبرنگاران گفت که این موضوع در حال حاضر تحت بررسی قرار دارد و همه جوانب مربوط، با مشوره طرف‌های دخیل، آن را با دقت ارزیابی می‌کنند.

یک محکمه فدرال امریکا روز سه‌شنبه طرح اخراج بیش از ۱۵۰ پناهجوی افغان از این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

گروه‌های مدافع حقوق پناهجویان هشدار داده‌اند که تطبیق این طرح می‌تواند جان این افراد را با خطر روبه‌رو سازد.

رسانه‌های امریکایی در هفته گذشته گزارش دادند که در چارچوب اقدامات تازه دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکاٍ برای محدود ساختن مهاجرت، قرار است این افغان‌ها از طریق پاکستان به افغانستان منتقل شوند.

حکومت طالبان در واکنش به این گزارش‌ها نگرانی جدی خود را ابراز کرده و بدون نام بردن از پاکستان، از کشورهای ثالث خواسته است که برای به دست آوردن امتیازهای مؤقت، در زمینۀ سرنوشت شهروندان سایر کشورها معامله نکنند.

سازمان حمایت از پناهجویان افغان در امریکا (افغان‌ایواک) گفته است که در میان این افراد، اقارب افغان‌های نیز شامل اند که قبل از بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، با نیروهای امریکایی در افغانستان همکاری کرده‌اند.