زهره وندا از سوی نهاد «ای پی تی» به‌عنوان نماینده جدید برنامه مدنی «جوانان افغانستان در ملل متحد» انتخاب شد

رسانه های اجتماعی «افغان‌ها برای تفکر پیشرو»

زهره وندا فعال حقوق بشر از سوی نهاد غیردولتی «افغان‌ها برای تفکر پیشرو» «ای پی تی« به‌عنوان نماینده جدید برنامه مدنی «جوانان افغانستان در سازمان ملل متحد» برای سال‌های ۲۰۲۶ - ۲۰۲۷ انتخاب شده است.

این نهاد ناوقت روز جمعه، ۱۵ عقرب، در صفحه ایکس خود با اعلام این خبر نوشته که زهره وندا پس از رقابت نهایی با سه نامزد دیگر و بر اساس رأی داوران به این سمت انتخاب شده است.

ثریا دلیل، سفیر پیشین افغانستان در ژنو و از اعضای هیأت داوران این برنامه، روز شنبه، ۱۶ عقرب، در صفحه ایکس خود نوشت که هیچ بحثی درباره آینده افغانستان نباید بدون حضور و مشارکت جوانان این کشور انجام شود.

این جایگاه یک سمت رسمی دیپلوماتیک یا انتصاب حکومتی در سازمان ملل متحد نیست، بلکه یک ابتکار مستقل از سوی یک نهاد جامعه مدنی است که زمینه سخنرانی و دادخواهی برای جوانان را در نشست‌های سازمان ملل متحد فراهم می‌کند.

زهره پس از به قدرت رسیدن طالبان به اروپا مهاجرت کرد و در زمینه مشاوره به مهاجران افغان، حقوق بشردوستانه و حمایت از حقوق زنان فعالیت می‌کند.

«افغان‌ها برای تفکر پیشرو» افزوده که این سمت از سوی هم نهاد این انتخاب را فرصتی مهم برای بازتاب صدای زنان و جوانان و مطرح‌کردن خواسته‌ها و نگرانی‌های آنان در سطح بین‌المللی خوانده است.

برنامه مدنی «جوانان افغانستان در سازمان ملل متحد» در سال ۲۰۱۸ از سوی نهاد غیردولتی «افغان‌ها برای تفکر پیشرو» با هدف بازتاب صدای جوانان افغان در بحث‌های بین‌المللی راه‌اندازی شد.

براساس این برنامه، هر سال یک جوان افغان، ترجیحاً یک زن، به‌عنوان نماینده انتخاب می‌شود تا دیدگاه‌ها، چالش‌های حقوق بشری و خواسته‌های جوانان افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، را در نشست‌های سازمان ملل متحد مطرح کند.