ترس از آینده دره تاریخی بامیان افغانستان

یک کارگر افغان با چرخ دستی اش در حال عبور از زیر فضای خالی که زمانی مجسمه بودا ۱۴۰۰ ساله در بامیان افغانستان قرار داشت.
باستان شناسان تلاش دارند تا میراث های فرهنگی اندکی که هنوز در دره بامیان وجود دارد، حفظ گردند.
 

دره بامیان، واقع در میان کوه‌های هندوکش، یکی از دو میراث جهانی یونسکو در افغانستان است. یافته های باستان شناسی شامل آثار هنری بودایی است که بین قرن اول و سیزدهم ایجاد شده است.

در ماه مارچ 2001، رژیم اسلامی بنیادگرای طالبان، مجسمه‌های بودا "صلصال و شمامه" را پس از اعلام غیراسلامی بودن آنها منفجر کرد. جامعه بین المللی تخریب این دو میراث فرهنگی جهان را به شدت محکوم کرد.

افراد طالبان در مکانی ایستاده اند که در سال 2003 به فهرست مکان‌های فرهنگی در معرض خطر یونسکو اضافه شد.

علیرغم تخریب مجسمه‌های بودا، بازدیدکنندگان همچنان از دره بامیان بازدید می‌کنند، جایی که در سال 2008 دانشمندان گفتند قدیمی‌ترین نقاشی‌های رنگ روغنی جهان در غاری حک شده در کوه کشف شده است.

جزئیات نقاشی های دیواری بودایی در بامیان که قدمت آن به حدود 650 سال پس از میلاد باز می‌گردد.

یوکو تانیگوچی که تیم دانشمندان در بامیان را رهبری می‌کرد، می گوید: "این اولین نمونه واضح از نقاشی‌های رنگ روغنی در جهان است، اگرچه روغن‌های خشک کننده قبلاً توسط رومیان و مصریان باستان استفاده می‌شد، اما فقط به عنوان دارو و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می‌گرفت.
 

رژیم طالبان که با چالش کمبود پول نقد مواجه است شروع به ساخت یک مجتمع گردشگری کرده که باستان شناسان نگران هستند که به محوطه های باستانی آسیب بیشتری وارد کند. این مجموعه در مجاورت غارهای صومعه بودایی قرار خواهد گرفت.

حکومت طالبان همچنین اجازه می دهد تا از این سایت برای استخراج زغال سنگ استفاده شود که یک تهدید اضافی است.

 

هجوم بیجاشدگان افغان از ولایت کندز که خانه هایشان در اثر سیل ویران شده و اکنون در یک منطقه باز در مقابل خرابه ها زندگی می‌کنند، بر مشکلات در بامیان افزوده است.

این عکس که در سال 1997 گرفته شده مجسمه 55 متری صلصال را که به معنای " تابش نور از سراسر جهان" و به عنوان "بودای غربی" نیز شناخته می‌شود، نشان می‌دهد.