چرا جنجال ها بر حضور تیم ملی کریکت افغانستان در«جام قهرمانان» جریان دارد؟

تیم ملی کریکت افغانستان در بازی با تیم بنگله دیش-تصویر از آرشیف

پس از درخواست شماری از کشورها به ویژه فدراسیون کرکت انگلستان برای عدم بازی با تیم ملی افغانستان، آی‌سی‌سی اعلام کرده است که به حمایت‌های خود از رشد کرکت در افغانستان ادامه خواهد داد.

«کرک‌انفو»، وب‌سایت مشهور کرکت، پنج‌شنبه شب به نقل از سخنگوی «آی‌سی‌سی» نوشته که فدراسیون کرکت افغانستان به دلیل سیاست‌های حکومت طالبان مسئول شناخته نمی‌شود و «آی‌سی‌سی» هیچ‌گونه مجازاتی برای تیم ملی و بازیکنان افغان به خاطر این موضوع اعمال نخواهد کرد.

«آی‌سی‌سی» این اظهارات را در حالی بیان کرده که دوشنبه گذشته بیش از ۱۶۰ سیاست‌مدار بریتانیایی در نامه‌ی از فدراسیون کرکت انگلستان خواسته بودند که در ماه فبروری در مسابقات چمپینز ترافی که در پاکستان برگزار می‌شود، با تیم افغانستان بازی نکند.

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، این سیاست‌مداران از فدراسیون کرکت انگلستان خواسته اند که علیه رفتار طالبان با زنان و دختران افغان صدای اعتراض بلند کند.

اگرچه فدراسیون کرکت انگلستان این درخواست را رد کرده و گفته است که از موضع یکپارچه اعضای شورای جهانی کرکت حمایت می‌کند، گایتن مک‌کنزی، وزیر ورزش آفریقای جنوبی گفته است که اگر نظر او مطرح بود، تیم‌اش در چمپینز ترافی با افغانستان بازی نمی‌کرد.

یکی از بازیکنان تیم ملی کرکت افغانستان در یکی از مسابقات در زمبامبوی

ریتا انوری، بانوی افغان‌الاصل استرالیایی و سفیر فرهنگی کرکت استرالیا که در تشکیل تیم ملی کرکت زنان افغانستان، نقش فعالی داشته، گفته است که بازی نکردن با تیم ملی کرکت افغانستان به‌منظور فشار بر طالبان راه حل مناسبی نیست.

او در این مورد به رادیو آزادی گفت: "ما باید از تیم ملی کرکت افغانستان به طور کامل حمایت کنیم. اگر می‌خواهیم محدودیت‌های زنان و دختران در افغانستان از بین برود و درهای مکاتب آن‌ها باز شود، باید مستقیماً با سازمان ملل متحد و ایالات متحده صحبت کنیم و در عین حال در بسیاری از مکان‌ها و چینل‌های دیگر فشار وارد کنیم و تحریم‌ها اعمال کنیم. چرا باید فقط در مورد کرکت چنین اظهارنظراتی صورت گیرد؟ اجازه ندهیم که پرچم افغانستان نابود شود، همین اندازه کافی است که فقط در افغانستان افراشته نیست."

در شبکه‌های اجتماعی نیز بسیاری از افغان‌ها و کارشناسان کرکت در این مورد صحبت کرده و از عدم بازی با تیم ملی کرکت افغانستان توسط سایر کشورها انتقاد کرده‌اند.

سمین و محمد منیر دو باشنده کابل در این مورد به رادیو آزادی گفتند:

"ما از جامعه جهانی خواهش می‌کنیم که با تیم ملی کرکت افغانستان و مسابقات کرکت برخورد سیاسی نداشته باشد و اجازه دهد که تیم ما بهتر بدرخشد و افتخارات بیشتری برای کشور به ارمغان آورد."

"ما از موضع اخیر شورای جهانی کرکت در خصوص تیم ملی کرکت افغانستان حمایت و استقبال می‌کنیم. این‌که برخی از مقامات کشورها گفته‌اند که نباید با افغانستان بازی شود، از آن‌ها خواهش می‌کنیم که سیاست را از ورزش جدا کنند، زیرا در حال حاضر فقط ورزشکاران ملی اند که سرود ملی و بیرق افغانستان را زنده و بلند نگهداشته اند."

مسئولان فدراسیون کرکت افغانستان، به ویژه میرویس اشرف رئیس این فدراسیون به سؤالات رادیو آزادی در این خصوص پاسخ نداده‌اند، اما برخی منابع گفته اند که میرویس اشرف برای مذاکرات با اعضای شورای جهانی کرکت به امارات متحده عربی سفر کرده‌است.

قابل ذکر است که بازیکنان تیم ملی کرکت افغانستان پیش از این از حق آموزش دختران در افغانستان دفاع کرده‌اند، درحالی‌که حکومت طالبان دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها را به روی دختران بسته و مدعی اند که در چارچوب شریعت اسلامی حقوق‌شان را تامین می‌کنند.