افغانستان تحت حاکمیت طالبان

جنگجویان طالب در خزان سال ۱۹۹۶ در قصر ریاست جمهوری در کابل که به نام ارگ شناخته می‌شود، برای خواندن نماز آماده‌گی می‌گیرند. در ماه سپتمبر، جنگجویان طالب شهر را از گروه‌های مجاهدین به دست گرفتند، گروه‌های که در ابتدا با اتحاد جماهیر شوروی جنگیدند و در سال‌های ۱۹۹۰ به جان هم افتادند.

در سپتمبر ۱۹۹۶، داکتر نجیبالله رئیس جمهور پیشین تحت حمایت شوروی سابق (چپ) و برادر او پس از آن به دار آویخته شدند که در دفتر سازمان ملل در کابل دستگیر و کشته شدند. این اولین نمایش خشن طالبان در محضر عام بود که پس از به دست گرفتن قدرت در پایتخت انجام داد.

یک عضو گروه طالبان شخصی را لت‌وکوب می‌کند که با نیم کیلو تریاک دستگیر شده است. گروه سخت‌گیر سنی سوگند خورد که در افغانستان جنگ‌زده نظم می‌آورد و فساد را ریشه‌کن می‌سازد.

مردی در شمال افغانستان از خول کهنۀ یک راکت شوروی کارآمد خانه می‌سازد. اگرچه پس از اینکه طالبان کنترول را در دست گرفتند در بسیاری از نقاط کشور جنگ متوقف شد، اما اجرای قوانین سخت‌گیرانۀ اسلامی و سنت‌های قبیله‌ای این گروه، رنج بسیاری از افغان‌ها را ادامه داد.

یک زن چادری پوش و یک پسر نوجوان سوار بر یک مرکب. در حاکمیت طالبان، زنان مجبور بودند بیرون از خانه همچون لباس بپوشند و تنها با یک مرد خانواده می‌توانستند از خانه بیرون شوند.

زنان در کابل، پس از آنکه طالبان کنترول پایتخت را به دست گرفتند روی کار و تحصیل زنان نیز ممنوعیت وضع شد، آن‌‌ها تنها می‌توانستند تا سن ۸ سالگی قرآن بیاموزند.

افراد مسلح طالبان یک بازی فوتبال را در کابل تماشا می‌کنند. پس از آنکه بازی‌های چون کاغذ پران بازی و بزکشی "غیر اسلامی" خوانده شدند، فوتبال بسیار شهرت داشت، اما بسیاری از ورزش‌ها محدود ساخته شدند.

شماری از اعضای تیم فوتبال پاکستان به‌خاطر پوشیدن نیکرها در جریان یک مسابقه در کابل مجازات و سرهای‌شان تراشیده شد. فوتبالران مجبور بودند در هنگام بازی بدن خود را بپوشانند. ورزشکاران دیگر، چون بوکسرها مجبور بودند در بین قوانین سخت‌گیرانۀ طالبان و نورم‌های عمومی ورزشی خود را عیار سازند. زمانیکه دو بوکسر افغان برای یک تورنمنت به پاکستان سفر کردند، داوران خواستند که آن‌ها ریش‌های خود را بتراشند. به‌خاطر ترس از عکس‌العمل طالبان، این دو بوکسر ریش خود را نتراشیدند و بدون انجام مسابقه به خانه برگشتند.

موسیقی و فلم توسط طالبان ممنوع قرار داده شده بود. این پایه در شهر کابل از نوار کست‌های شکستانده شدۀ تیپ ساخته شده است.

پسران در حال تماشای باقیماندۀ ریل کمره که توسط طالبان در محضر عام با مواد دیگر فلم‌ها سوختانده شده است.

جنگجویان طالب یک تانک شوروی را در کابل بالای قطی‌های بیر (آبجو) می‌راند. الکول نیز شدیداً ممنوع بود. مجازات برای مجرمان مخالف احکام شریعت طالبان بسیار فجیع و در محضر عمومی بود.

شیرین خان یک مرد را که بر اساس گزارش‌ها پسر او را در شهر خوست کشته بود بر اساس حکم محکمه شرعی در سال ۱۹۹۸ قصاص می‌کند.

یک مرد جوان که به‌خاطر دزدی پنج تخته قالین دستگیر و صورت‌اش سیاه ساخته شده است. او بعداً توسط طالبان تحت "تعقیب عدلی" قرار گرفت.

دو دست قطع شده به‌خاطر هشدار علیه دزدی در یک پایه برق آویزان شده است. در حاکمیت طالبان، کسانیکه متهم به دزدی می‌شدند دستان‌شان قطع می‌شد.

نمای قبل از تخریب و بعد از تخریب مجسمه بسیار بزرگ بامیان که در یک صخره در ولایت بامیان افغانستان حک شده است. طالبان مجسمه بودا را که از قرن شش بود در سال ۲۰۰۱ توسط مواد انفجاری از بین بردند. یک وزیر طالبان به جنگ علیه بت پرستی اشاره کرده گفت "ما مجسمه‌ها را طبق قانون اسلامی از بین می‌بریم و این صرفاً یک مسئله دینی است."

 اما بعداً، یک وزیر طالبان ادعا کرد که از بین بردن مجسمه یک عمل اعتراضی بود که در واکنش به اعلام مساعدت پول به‌خاطر محافظت از این مجسمه از جنگ‌ها صورت گرفت نه به‌خاطر فراهم کردن کمک به کودکان که از سوء تغذی در منطقه جان می‌باختند.

در سال ۲۰۰۱ معترضین در کابل با جار زدن دفع اشغال در تاریخ افغانستان. بعد از آن سال، یک ائتلاف به رهبری امریکا پس از آنکه طالبان از تسلیم کردن اسامه بن لادن رهبر القاعده که متهم به طرح حملات ۱۱ سپتمبر بود، ابا ورزیدند، به این کشور حمله کرد.

در سال ۲۰۰۳ نظامیان امریکایی در کوههای نزدیک کندهار جنگجویان طالب را جستجو می‌کنند. پس از حمله ائتلاف به رهبری امریکا، بسیاری از طالبان شکست خورده به کوه‌ها، قریه‌ها و یا پاکستان متواری شدند.
 

یک سرباز نیروی دریایی امریکا در سال ۲۰۱۰ یک غیر نظامی افغان را در جریان جنگ با جنگجویان طالب تحت پوشش قرار داده است. طالبان تا رسیدن نیروهای خارجی به افغانستان با شورش پروری در این کشور می‌جنگیدند.

یک واسطه زرهی ناتو که در سال ۲۰۱۴ در ننگرهار هدف حمله انتحاری قرار گرفته است. امروز، پس از نزدیک به دو دهه، نماینده‌گان طالبان در حداقل دو جناح به گونه جداگانه مذاکرات می‌کنند، یکی با مقامات امریکایی و دیگر با مشوقین روسی تا به یک معاهدۀ بحث برانگیز و باالقوۀ پیچیده صلح که می‌تواند نیروهای ایالات متحده را از افغانستان خارج کند، برسند.