استقبال از تصمیم انگلیس برای تحریم نکردن بازی با افغانستان

پس از درخواست‌ها در مورد تحریم تیم کریکت افغانستان در مسابقات جام قهرمانان (چمپینز ترافی) که قرار است در ۱۹ فبروری سال روان در پاکستان آغاز شود، کریکت بورد انگلستان (ای‌سی‌بی) اعلام کرده‌است که این بازی را تحریم نخواهد کرد.

ریچارد تامپسون رئیس هیئت کریکت انگلستان روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای گفت که پس از مشورت با شورای بین‌المللی کریکت (ICC) و بازیکنان، تصمیم گرفته‌اند که در برابر تیم افغانستان بازی کنند.

در این بیانیه به نقل از آقای تامپسون آمده است:

«تماشای بازی تیم ملی کریکت، برای بسیاری از افغان‌های عادی، از معدود شادی‌های باقی‌مانده در زندگی‌شان است، به همین دلیل ما در این بازی شرکت خواهیم کرد.»

تصمیم اخیر هیئت کریکت انگلستان با استقبال برخی کارشناسان و هواداران کریکت روبه‌رو شده است.

سميع‌الله هلال، کارشناس کریکت، و زرمینه، یکی از هواداران این رشته، در صحبت با رادیو آزادی اظهار داشتند:

«تصمیم کریکت انگلستان برای بازی با افغانستان درست و بجا است. این خبر خوبی برای تیم کریکت افغانستان و هوادارانش است، زیرا نگران بودیم که مانند استرالیا، که قبلاً در یک مرحله دیگر از بازی با افغانستان خودداری کرد، انگلستان نیز چنین تصمیمی بگیرد. خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.»

«ما بسیار خوشحالیم که هیئت کریکت انگلستان اعلام کرده که با افغانستان بازی خواهد کرد و از این تصمیم استقبال می‌کنیم، زیرا در شرایط کنونی، فقط کریکت است که برای ما شادی می‌آورد.»

پیش از این، ۱۶۰ سیاستمدار بریتانیایی از هیئت کریکت انگلستان و ولز خواسته بودند که در واکنش به رفتار نامناسب حکومت طالبان با زنان و دختران، بازی مقابل تیم ملی افغانستان را که در ۲۶ فبروری برگزار خواهد شد لغو کند.

ریچارد تامپسون رئیس هیئت کریکت انگلستان، در این باره گفت که هرچند وضعیت جاری در افغانستان چیزی کمتر از “آپارتاید جنسیتی” نیست و محروم کردن زنان از فعالیت‌های ورزشی نگران‌کننده است، اما در این زمینه موضع‌گیری و اقدام مشترک شورای بین‌المللی کریکت (ICC) می‌تواند تأثیر بیشتری داشته باشد.

او همچنین از شورای بین‌المللی کریکت خواست که اقدامات بیشتری را برای حمایت از تیم ملی کریکت زنان افغانستان، که در تبعید به سر می‌برد انجام دهد.

ریتا انوری سفیر فرهنگی کریکت استرالیا و از فعالان در تشکیل تیم ملی کریکت زنان افغانستان به رادیو آزادی گفت:

«دلیل این تصمیم انگلستان کاملاً واضح است؛ بازیکنان افغان از بهترین‌های جهان هستند و جامعه جهانی، به‌ویژه دنیای کریکت، به آن‌ها نیاز دارد و از آن‌ها استقبال می‌کند. آن‌ها مایه افتخار ما هستند، به همین دلیل حتی تیم قدرتمندی مانند انگلستان نیز به بازی مقابل‌شان تمایل دارد.»

«دلیل این تصمیم انگلستان کاملاً واضح است؛ بازیکنان افغان از بهترین‌های جهان هستند و جامعه جهانی، به‌ویژه دنیای کریکت، به آن‌ها نیاز دارد و از آن‌ها استقبال می‌کند. آن‌ها مایه افتخار ما هستند، به همین دلیل حتی تیم قدرتمندی مانند انگلستان نیز به بازی مقابل‌شان تمایل دارد.»

گفتنی است که علاوه بر سیاستمداران بریتانیایی و سازمان دیده‌بان حقوق بشر برخی فعالان مدنی و حقوقی افغان و تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز خواستار اعمال فشار بر حکومت طالبان از طریق شورای بین‌المللی کریکت شده بودند تا این شورا تیم افغانستان را تحریم کند.

اما برخی دیگر این اقدام را نادرست دانسته و تأکید کرده‌اند که تیم ملی کریکت افغانستان در این مسئله نقشی ندارد و ورزش تنها موردی است که در حال حاضر برای مردم افغانستان شادی به ارمغان می‌آورد.

در حمایت از تیم ملی کریکت افغانستان، گروهی از افغان‌ها نیز در برابر پارلمان بریتانیا در لندن تظاهرات برگزار کردند.

وب‌سایت مشهور ESPN نیز به نقل از یکی از سخنگویان شورای بین‌المللی کریکت نوشت که هیئت کریکت افغانستان نمی‌تواند مسئول سیاست‌های حکومت طالبان در این کشور دانسته شود.