یک جنرال عالی رتبه امریکایی می گوید که نتایج ارزیابی تلاش های کنونی نظامی در افغانستان، منجر به تغییر عمده در خط مشی نظامی واشنگتن در قبال این کشور نخواهد شد.
آژانس خبری رویترز ده روز پیش گزارش داد که امریکا برای ارزیابی خط مشی خود درافغانستان که رئیس جمهور ترمپ یکسال قبل آنرا اعلان کرده است، آمادگی میگیرد. رئیس جمهور ترمپ ضمن این خط مشی با بی میلی پذیرفت که نقش نظامی امریکا درافغانستان را تمدید کند .
نیروهای بحری ایالات متحده در افغانستان
قرار است جنرال جوزف ووتل ، فرمانده قوماندانی مرکزی امریکا، در پایان این ارزیابی کدام تغییر درخط مشی نظامی این کشور درافغانستان وارد نکند.
او طی صحبت روز پنجشنبه با خبرنگاران این ارزیابی را یک امرمعمولی عنوان کرده گفت، امیدوار است که پیشرفت های کنونی را مورد تائید قرار دهد.
جنرال ووتل گفت : " من چیز خاصی را پیش بینی نمی کنم که احتمالا منجر به کدام تغییر عمده ای درستراتیژی کلی که پیشرفت را نشان میدهد شود"
مقامات می گویند رئیس جمهور ترمپ نسبت به کندی پیشرفت ها درخط مشی خود درافغانستان علایم نا امیدی از خود نشان داده است .
رئیس جمهور ترمپ در ماه اگست گذشته با اعلام این ستراتیژی تعهد نمود که مربیان ، مشاوران نظامی وقوت های خاص امریکا تا مدت نا محدود درافغانستان باقی خواهند ماند . وی همچنان حمایت هوایی از نیروهای افغان را افزایش داد.
هدف اعلان شده امریکا این است تا برشورشیان طالب فشار وارد شود که برای حل مسالمت آمیز مشکلات، با حکومت افغانستان گفتگو کنند.
ترامپ درابتدا با ادامه سهم گیری نیروهای امریکایی درجنگ افغانستان که طویلترین جنگ خارجی امریکا پنداشته می شود مخالفت داشت اما مشاوران اورا قناعت دادند که سه هزار سرباز دیگر به افغانستان بفرستد وتعداد عساکر امریکایی درافغانستان را به پانزده هزار نفر برساند.
رئیس جمهور ترامپ فشارهای واشنگتن براسلام آباد را نیز افزایش داد تا مخفی گاه های شورشیان درامتداد سرحدات افغانستان درخاک پاکستان را از بین ببرد .
ایالات متحده همواره از پاکستان خواسته است تا اقدامات جدی در برابر تروریستان اتخاذ کند
جنرال ووتل روز پنجشنبه گفت گرچه علایم مثبت دراین قسمت از جانب پاکستان می بیند ولی تاکید کرد که پاکستان باید فشار های خود برشورشیانی را که با استفاده از خاک این کشور در افغانستان عملیات میکنند افزایش دهد .
جنرال ووتل گفت که او امیدوار است که پاکستان این شورشیان را بازداشت و یا اخراج کند یا هدف قرار دهد.
او به نقش عمده ای که واشنگتن می خواهد اسلام آباد درپروسه صلح افغانستان بازی کند نیز اشاره کرد .
جنرال ووتل گفت که ما می خواهیم که پاکستانی ها به تلاش های خود برای آوردن طالبان به میز مذاکره ادامه دهند تا آنها از این فرصت ها استفاده کنند.
این اظهارات درحال صورت می گیرد که بدنبال آتش بس روز های عید شایعات از اقدامات گشودن باب گفتگو با طالبان نشر شده است.
وزیرخارجه امریکا ماه گذشته گفت که واشنگتن آماده است تا زمینۀ گفتگو با طالبان دربارۀ نقش قوت های بین المللی درافغانستان را مهیا سازد ودرآن اشتراک کند ولی پروسه صلح باید به رهبری افغان ها باشد.
شورشیان طالب که گفتگو با حکومت رئیس جمهور غنی را رد کرده اند روی مذاکرات مستقیم با امریکا اصرار می ورزند.