مقامها در ایران پیشنهاد رئیس جمهور امریکا را برای ملاقات با همتای ایرانیاش به هدف چگونگی بهبود مناسبات بین دو کشور، رد کرده اند.
آنها میگویند، چنین گفتگو ها "بی ارزش" و توام با ذلت و تحقیر خواهد بود.
وزارت خارجه ایران میگوید، در حالیکه واشنگتن بر ایران تعزیرات وضع میکند و بر سایر کشور ها فشار میآورد که از تجارت با تهران خودداری کنند، پیشنهاد دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا با اقدامات واشنگتن در تضاد قرار دارد.
خبرگزاری نیمه دولتی فارس از بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجۀ ایران نقل میکند که میگوید:
"تعزیرات و فشار دقیقاً مخالف دیالوگ و گفتگو است."
وی افزود، چگونه ترمپ به ملت ایران ثبوت کرده میتواند که اظهارات وی منعکس کننده نیت واقعی وی برای مذاکره بوده و این مسئله را بهخاطر به دست آوردن شهرت ابراز نکرده است.
این خبرگزاری دیروز از کمال خرازی رئیس شورای استراتژیک روابط خارجی ایران نقل کرده که میگوید، با توجه به تجربه بد مذاکرات با امریکا، پیشنهاد ترمپ هیچ ارزش ندارد.
بهگفته وی مقامهای امریکایی از تعهداتشان تخطی کرده اند.
خبرگزاری فارس همچنان از قول عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر داخله ایران نیز میگوید، ایالات متحده " قابل اعتماد" نیست.
او میپرسد:
"در حالیکه امریکا بهطور یکجانبه از موافقتنامه اتمی خارج شد، ما چگونه بالای این کشور اعتبار کنیم؟"
دونالد ترمپ روز دوشنبه در سخنرانی خود در یک کنفرانس خبری مشترک با صدراعظم ایتالیا در قصر سفید گفت، او با هر کسی از مقامهای ایرانی میتواند ملاقات کند و به این دیدار ها باور دارد.
- از رئیس جمهور دونالد ترمپ پرسیده شد که برای این ملاقاتهای خود پیششرطی دارد؟
وی در پاسخ گفت، هیچ پیش شرطی ندارد و به ادامه افزود:
"من آماده ام، هر زمانی که آنها بخواهند با ایشان ملاقات کنم. من این را از نقطه نظر قوت و ضعف مطرح نمیکنم. بدون پیش شرط، آنها که بخواهند ملاقات کنند، من هم میخواهم ملاقات کنم. هر زمانی که آنها بخواهند."
اگر این دیدارها صورت بگیرد، اولین ملاقات بین رهبران امریکا و ایران پس از سال ۱۹۷۹ میلادی به شمار میرود که رژیم شاه ایران، متحد امریکا در نتیجه انقلاب اسلامی این کشور سرنگون شد.
ضمناً، خبرگزاری دولتی ایرنای ایران از علی مطهری معاون رئیس مجلس ایران نقل کرده که میگوید، خروج امریکا از موافقتنامه اتمی به این معنی است که مذاکرات با امریکاییها یک ذلت و تحقیر خواهد بود.
آقای مطهری افزود، اگر ترمپ از موافقتنامه اتمی خارج نمیشد و بر ایران تعزیرات وضع نمیکرد، در آن صورت مشکلی در مذاکرات با امریکا، وجود نمیداشت.